Wethouder Floor Gordon bedankt de indieners van de groene ideeën.
Wethouder Floor Gordon bedankt de indieners van de groene ideeën. Gemeente Amstelveen

Amstelveense campagne ‘Groen moet je doen!’ levert ruim 100 ideeën op

15 oktober 2021 om 14:41 Natuur en milieu

AMSTELVEEN De campagne “Groen moet je doen!’ heeft in vier ronden meer dan 100 ideeën van bewoners voor het vergroenen van Amstelveen opgeleverd. Wethouder Floor Gordon (Groenbeheer) spreekt dan ook van een geslaagde campagne. “Wij gaan nu aan de slag met meer dan 50 groene initiatieven. De overige ideeën nemen wij mee als inspiratie voor toekomstige groenprojecten. Dankzij de creatieve inzet van de inwoners kunnen we Amstelveen groener maken en dus ook de beleving van groen. Bewoners zien als geen ander hoe hun directe leefomgeving groener kan worden. We bedanken alle initiatiefnemers heel hartelijk voor hun inzet en creativiteit.”

Voor de laatste ronde van de groencampagne ‘Groen moet je doen!’ bedachten bewoners uit de wijken Elsrijk, Patrimonium en Randwijck initiatieven om de buurt te vergroenen. De gemeente selecteerde enkele ideeën. Zo worden er boomspiegels aan de Molenweg aangebracht (en stuk grond rondom de stam van een boom dat toegankelijk is voor lucht en water). Veder komen er fruitbomen op een grasvlakte tussen Brantwijk en Zonnestein, een bloemenstrook langs Laan Walcheren, een bomentuin bij Zonnestein en een kruidentuin bij de kruising aan de Selde Rust - Van Heuven Goedhartlaan. Wethouder Floor Gordon besprak donderdag de ideeën met drie van de vijf indieners op locatie.

UITVOERING KOST TIJD De uitvoering van de initiatieven kost tijd. Twee ideeën van bewoners uit de eerste groenronde zijn inmiddels succesvol uitgevoerd. Aan de William Boothlaan (Keizer Karelpark) zijn bloembollen geplant en een betegelde straathoek is veranderd in een plantvak vol vlinder- en insectvriendelijke beplanting. Een stenen pleintje aan de vijver op winkelcentrum Groenhof (Groenelaan) heeft een groen plantvak gekregen langs bankjes en een boom. De andere ideeën zijn deels uitgevoerd of staan op het punt van uitvoering. De bedoeling is om in het volgend voorjaar nieuwe beplanting te hebben aangebracht.

Alle ingediende ideeën staan op denkmee.amstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie