Het mannetje van de ‘gewone’ vink in zijn broedkleed.
Het mannetje van de ‘gewone’ vink in zijn broedkleed. Jasmijn Fotografeert

Column Jasmijn: Vinkjes zetten

16 oktober 2021 om 10:00 Natuur en milieu Jasmijn Fotografeert

AMSTELVEEN De meeste mensen hebben wel een beeld bij een vink. Maar wist je dat heel veel vogels een vink zijn? Het is namelijk een familienaam (vinkachtigen, fringillidae) waaronder meerdere soorten vallen. Ze eten vooral zaden en hebben daarom een korte, sterke snavel. De mannetjes verschillen qua uiterlijk vaak van de vrouwtjes. Ik vind het leuk om ze allemaal te kunnen afvinken en op te nemen in mijn fotoverzameling. Graag deel ik er een aantal met jullie.

Boven het mannetje van de ‘gewone’ vink in zijn broedkleed. Het is een vrij algemene vogel die ook in tuinen voorkomt. De keep kun je hieronder zien. Dit is een man in zijn winteroutfit. Kepen broeden in Scandinavië en overwinteren in Nederland.
Ineens had ik geluk en ving zowaar twee vinkachtigen in één foto (onder midden). Links zie je een mannelijke goudvink en rechts een jonge appelvink.
Groenlingen (helemaal onder) zijn echte entertainers. Ze doen vaak chagrijnig naar elkaar, hetgeen leuke plaatjes oplevert.

Vind je het ook leuk om vogels te fotograferen? Ik geef workshops vogelfotografie. Zie jasmijnfotografeert.nl/workshop-dierenfotografie.htm voor meer informatie.


De keep. 


Goudvink en appelvink. 


Groenlingen. (Foto’s: Jasmijn Fotografeert)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie