Het afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer
Het afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer Gemeente Amstelveen

Gratis voorleesboek bij inleveren minimaal drie spaarlampen op afvalbrengstation

2 oktober 2021 om 09:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Inwoners van Amstelveen die tijdens de komende Nationale Recycleweek van 11 tot en met 17 oktober minimaal drie afgedankte spaarlampen inleveren op het afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer ontvangen een gratis kindervoorleesboek (zolang de voorraad strek). Deze actie moet eraan bijdragen dat elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) niet in de ondergrondse restafvalcontainer verdwijnen.

Op 14 oktober is het International E-waste Day. De hele week rondom deze dag is in Nederland uitgeroepen tot Nationale Recycleweek. Via het gratis kindervoorleesboek leren kinderen en hun (groot-) ouders op een leuke manier hoe goed en makkelijk het is om je lampen en elektrische apparaten altijd te recyclen. De Nationale Recycleweek is een initiatief van overheid, gemeenten, winkelbedrijjven en producenten en importeurs van elektrische apparaten en lampen om de inzameling van e-waste te stimuleren.

Op het afvalbrengstation wordt elektronisch afval apart ingezameld. De volle containers gaan naar De Kwakel waar het elektronisch afval gesorteerd wordt. Gespecialiseerde bedrijven halen er daarna koelvloeistof en metalen zoals goud en koper uit. Oude apparaten kunnen ook afgeven worden bij de winkel waar een vergelijkbaar product is gekocht.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie