Lozing van bouwafval in rioolput.
Lozing van bouwafval in rioolput. Lijst Höcker

Raadslid bezorgd over milieudelicten bij bouwklussen

13 september 2021 om 11:29 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Raadslid Jacqueline Höcker (Lijst Höcker) maakt zich zorgen over milieudelicten die gepleegd worden bij verbouwingen en renovaties. Ze heeft van meerdere kanten signalen gekregen dat klusbedrijven die groot onderhoud plegen gevaarlijke afvalstoffen lozen.

Voor het afvoeren van gevaarlijke stoffen moet onder gepaalde voorwaarden betaald worden. Volgens Höcker ligt daar ook de vermoedelijke oorzaak van het ontstaan van de milieudelicten. “Maar kennelijk kost het ook teveel moeite om de gevaarlijke stoffen naar de plek te brengen waar die verder verwerkt kunnen worden.”

Lijst Höcker kaart de kwestie deze week aan in de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen.  “Wij willen weten in hoeverre dit bekend is bij het college, wat er gedaan wordt om die milieudelicten op te sporen, welke mate van handhaving er is en of er te weinig capaciteit is om te handhaven.” De klachten komen volgens haar voornamelijk uit buurten waar groot onderhoud gepleegd wordt en waar klusjesmensen op illegale wijze werkzaamheden verrichten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie