De gierzwaluw.
De gierzwaluw. Jasmijn Fotografeert

Column Jasmijn: Flying Dutchbirds

4 september 2021 om 10:12 Natuur en milieu Jasmijn Fotografeert

AMSTELVEEN Het fotograferen van vogels is altijd een uitdaging, maar wel eentje die veel voldoening geeft als hij succesvol is afgerond. Vooral de gierzwaluw (boven) maakte het mij erg lastig. Ik heb zeker 3 uur in het Schinkelbos gestaan om deze rappe rakker scherp op de plaat te krijgen. Hij kan een snelheid van 171 km/uur bereiken en staat op de 5e plek van de snelste vogels ter wereld. De slechtvalk haalt zelfs 389 km/uur en is daarmee het snelste dier ter wereld.

Al deze vogels heb ik gewoon in Amstelveen kunnen fotograferen. De gierzwaluw is zo talrijk omdat de gemeente voor nestkasten heeft gezorgd vlakbij het Broersepark. Zowel de boerenzwaluw (onder) als de ooievaar (onder) heb ik gespot in de Bovenkerkerpolder. De huismus (onder) nestelt onder de dakbedekking in Westwijk. Onze stad heeft zoveel moois te bieden als je er oog voor hebt.

Vind je het leuk om foto’s te (leren) maken met een groep gezellige mensen die maandelijks samenkomt? Op 18 september om 10.00 uur is in het Schinkelbos de kennismakingsbijeenkomst van Fotoclub Amstelveen (zie www.fotoclubamstelveen.nl ). Kom je ook?


De boerenzwaluw. (Foto: Jasmijn Fotografeert)


De huismus (Foto: Jasmijn Fotografeert)


De ooievaar. (Foto: Jasmijn Fotografeert)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie