Alexis Mourier (Enactus VU), Floor Gordon (wethouder duurzaamheid, afvalbeheer), en Rowin Snijder (bouwer wormenhotel) bij het wormenhotel op campus Uilenstede.
Alexis Mourier (Enactus VU), Floor Gordon (wethouder duurzaamheid, afvalbeheer), en Rowin Snijder (bouwer wormenhotel) bij het wormenhotel op campus Uilenstede. Gemeente Amstelveen

Compost uit het wormenhotel op campus Uilenstede

26 mei 2021 om 10:10 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Het zesde Amstelveense wormenhotel waarmee compost kan worden gemaakt, staat sinds kort bij de entree van campus Uilenstede. Studenten van Enactus VU en de bouwer van wormenhotels namen het initiatief. De gemeente sponsort het geheel. 25 studenten die meedoen aan het project kregen vrijdag een workshop.

Wethouder Floor Gordon (duurzaamheid, afvalbeheer) nam een kijkje bij de workshop: “Het is geweldig om te zien dat studenten met zoveel enthousiasme aan de slag gaan met het maken van compost met behulp van het wormenhotel. Het scheiden van afval is goed voor het milieu, het is leerzaam en heeft een sociale functie. Studenten van de meest uiteenlopende studies en nationaliteiten werken samen aan dit afvalscheidingsproject en oogsten over enkele maanden hun compost.” 

Alleen studenten die meedoen aan het project hebben toegang tot het wormenhotel. Het enthousiasme bij andere studenten om mee te doen is dermate groot dat de gemeente bekijkt of een extra wormenhotel op de campus kan worden geplaatst.


DUURZAAM Enactus is een internationale organisatie voor studenten die maatschappelijke vraagstukken aanpakken en zich inzetten voor een eerlijke en duurzame wereld. Een wormenhotel is een houten bak waarin omwonenden hun groente- en fruitafval doen dat door wormen wordt omgezet in compost voor balkonbakken of tuin.


AANVRAAG WORMENHOTEL Een wormenhotel wordt bij voorkeur geplaatst bij appartementencomplexen en flatgebouwen. Bij voldoende belangstelling kan de gemeente daar een wormenhotel plaatsen. Ook belangstelling? Kijk voor meer informatie op amstelveen.nl/afval.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie