PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Bestrijders zijn druk met de Franse veldwesp

Natuur en milieu
Foto: PR
29 apr 2021, 16:30
De Franse veldwesp: let op de poten.
De Franse veldwesp: let op de poten.
AMSTELVEEN

Het voorjaar is eindelijk aangebroken. Aan het begin van de lente wordt de gehele natuur wakker, dus ook dieren en insecten die een winterslaap gehouden hebben. “En zo zien mensen ineens van alles door de tuin vliegen”, aldus Merijn Janssen van Beestjes Kwijt, de landelijke organisatie van lokale ongediertebestrijders. “Dan denken ze ‘hé, een wesp’, schrikken en willen die vervolgens laten bestrijden. Maar zo vroeg in het voorjaar betreft het een heel lieve wesp: de Franse veldwesp.”
En de Franse veldwesp hoef je niet te bestrijden, wil Janssen er maar mee zeggen. Beestjes Kwijt verwacht een hete wespenzomer, maar of het ook echt alarmfase 1 wordt, valt nog te bezien. “Dat wordt pas halverwege mei duidelijk”, zegt hij. “Ondertussen hebben onze bestrijders het vooral druk met de Franse veldwesp.”


In Amstelveen kreeg Richard Piké van Van der Velden Multi Onderhoud BV in de afgelopen weken al 15 tot 20 meldingen van nestjes van de Franse veldwesp. “De Franse veldwesp zie je vooral in het voorjaar. Maar ze doen eigenlijk niets. Ze zien er uit als een wespachtig dier maar horen tot de bijen, zijn heel nuttig en niet agressief. Ze zullen ..

Deel dit artikel via: