Het visje dat papa of mama fuut zo lief aanbiedt is veel te groot voor het kleine fuutje.
Het visje dat papa of mama fuut zo lief aanbiedt is veel te groot voor het kleine fuutje. Jasmijn Fotografeert

Kijken naar ukkies in Amstelveen

1 mei 2021 om 10:00 Natuur en milieu Jasmijn Fotografeert

AMSTELVEEN Vanaf nu heb ik een plek in deze krant waar ik als fotograaf beter mijn ei kwijt kan. Over eieren gesproken. In de natuur zijn er al veel uitgekomen. Met héél schattige resultaten als gevolg. En dat gewoon in Amstelveen, bijna overal waar je kijkt.

Ik kan echt genieten van dat kleine grut. Natuurlijk zorg ik dat ik de dieren niet verstoor als ik mijn foto’s maak. Iedereen die mij kent, weet dat ik een enorme dierenvriend ben. Dus het dierenwelzijn staat altijd voorop.

De meeste dieren in Amstelveen zijn gelukkig wel wat drukte gewend. We wonen tenslotte toch in een stad. Dus van iemand op een rood campingstoeltje ben je als stadsvogel niet snel onder de indruk. Zo broeden de futen die ik gefotografeerd heb al voor het tweede jaar aan een drukke weg.

Gedurende een periode van bijna een maand (de broedduur van een fuut is tussen de 25 en 29 dagen) heb ik ze gevolgd. Het kleintje op de foto is nog geen 24 uur oud en de vis was nog wat te groot. Zijn papa of mama heeft de vis lekker zelf opgegeten. 

Ga je mee naar al die ukkies kijken? Amstelveen - Stadswandeling - Jasmijn Fotografeert


Jasmijn Fotografeert


Jasmijn Fotografeert


Jasmijn Fotografeert

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie