Buurtmoestuinen, volkstuincomplexen, pluk- en schooltuinen konden dit voorjaar bij Meerlanden een aanvraag den voor gratis compost.
Buurtmoestuinen, volkstuincomplexen, pluk- en schooltuinen konden dit voorjaar bij Meerlanden een aanvraag den voor gratis compost. pr

Gratis compost niet aan te slepen, Meerlanden breidt actie uit

8 april 2021 om 17:30 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Wegens succes is de Dag van de Moestuin omgetoverd tot de Wéék van de Moestuin. Deze week geeft Meerlanden 200.000 kilo compost cadeau aan moestuinen in hele regio

Buurtmoestuinen, volkstuincomplexen, pluk- en schooltuinen konden dit voorjaar bij Meerlanden een aanvraag den voor gratis compost. Deze natuurlijke bodemverbeteraar maakt het afval- en grondstoffenbedrijf zelf in de Groene Energiefabriek van organisch keuken- en tuinafval dat bij huishoudens en bedrijven in de regio wordt ingezameld. MeerCompost voedt de bodem van tuinen met nieuwe energie en zo is de cirkel rond: van organisch afval weer naar voedsel.

Moestuinders die in aanmerking wilden komen, konden zich aanmelden via een speciaal e-mailadres. Oorspronkelijk zouden maximaal dertig initiatieven in aanmerking komen voor de gratis MeerCompost. De belangstelling bleek echter vele malen groter. Meerlanden besloot daarop aan álle verzoeken van collectieve initiatieven te voldoen. Deze week rijden de vrachtwagens met MeerCompost een week lang naar bijna honderd tuinlocaties in de hele regio.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie