Afbeelding
Jasmijn Fotografeert

Prachtig schouwspel in Amstelveen: Knobbelzwanen maken elkaar het hof

2 april 2021 om 15:00 Natuur en milieu Jasmijn Fotografeert

AMSTELVEEN Mijn naam is Jasmijn Weenink en ik woon sinds 2012 met veel plezier in Amstelveen. Mijn passies zijn flora, fauna en fotografie. Ik vind het geweldig dat ik jullie de komende tijd in woord en beeld mag laten zien hoe mooi onze stad is en wat deze allemaal te bieden heeft.

WEIDEVOGELS Eén van mijn favoriete plekken in Amstelveen is de Bovenkerkerpolder. Ik zie hier altijd wel iets bijzonders. Vooral nu, in de lente. Vanaf februari komen de weidevogels terug uit de gebieden waar ze hebben overwinterd. De kieviten komen als eerste aan. Vlak daarna arriveert onze nationale vogel, de grutto. Al deze prachtige weidevogels kun je in de Bovenkerkerpolder goed zien. Het is niet nodig om van de hoofdweg af te gaan, want je kunt alles waarnemen vanaf de Middenweg.

We mogen echt trots zijn op dit bijzondere gebied dat zo dichtbij en dus bereikbaar voor ons is. We moeten er alles aan doen om de vogels te beschermen en rust te gunnen. De boeren spelen hier een grote rol in. En het is ook belangrijk om honden aan te lijnen gedurende het broedseizoen.

ELEGANT DUO Bijgaande foto heb ik genomen in de Bovenkerkerpolder. Rond deze tijd beginnen de knobbelzwanen elkaar weer het hof te maken. Een prachtig schouwspel waarvan ik getuige mocht zijn, gewoon in Amstelveen. Ik snap heel goed dat Tsjaikovski zijn eerste ballet Het Zwanenmeer genoemd heeft. De zwanen vormen een elegant duo dat prachtige synchrone bewegingen uitvoert. Daarom doen ze je direct denken aan balletdansers. En dat terwijl ze tot wel 12 kilo wegen en in de top tien van de zwaarste vliegende dieren staan. Nóg zo’n leuk weetje: de zwanenhals heeft het grootste aantal halswervels van alle vogels, totaal 26 stuks.

Ik hoop dat ik jullie kan inspireren om niet meer zonder rondkijken over de Middenweg van Amstelveen naar Uithoorn (of andersom natuurlijk) te lopen of te fietsen. Er is zoveel te zien en te ontdekken. Evenals in de rest van onze stad. Dus ogen en oren goed openhouden en ik weet zeker dat je hele mooie avonturen zult beleven.

Groeten, Jasmijn!

(Bekijk meer foto’s van Jasmijn op Instagram: jasmijn_fotografeert)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie