Afbeelding
Monique Sons

Modderpaden in Middelpolder door lockdown en regen

6 februari 2021 om 17:07 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Wandelpaden in de Middelpolder liggen er momenteel niet goed bij. “Vanwege het intensievere gebruik tijdens de lockdown en de regen zijn sommige paden veranderd in modderpoelen en daardoor vaak onbegaanbaar,” constateerde PvdA-raadslid Arnout van den Bosch donderdagavond in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur. Hij vroeg zich af of beheerder Groengebied Amstelland wel voldoende doet aan het onderhoud van de paden. 

Wethouder Floor Gordon erkende dat veel paden momenteel in slechte staat verkeren als gevolg van de vele extra wandelaars en de overvloedige regenval van de laatste tijd. “Normaal voert het Groengebied Amstelland één keer per zes jaar onderhoud uit aan de paden,” aldus Gordon. “Er nu zijn borden geplaatst om het publiek te wijzen op de mindere staat van de paden, maar ze zijn welbewust niet afgesloten, zodat mensen met het juiste schoeisel ze kunnen blijven gebruiken. Door bezuinigingen is de begaanbaarheid niet minder geworden, maar in natte omstandigheden kan het wel wat lastiger wandelen zijn.”

Of er structureel genoeg geld wordt uitgetrokken voor het beheer is volgens Gordon een lastige vraag: “We leven in een bijzondere tijd. We zien wel dat er nu meer beheer nodig is. Met het Groengebied Amstelland wil ik afspreken het gebruik en de toestand van de paden te monitoren om te bezien of er ook een structurele verandering van het beheer nodig is.” 

Op korte termijn gaat er echter niet veel gebeuren. Op 15 maart gaan de paden dicht vanwege het vogelbroedseizoen en dat is geen geschikte tijd voor werkzaamheden aan de paden.

René de Leeuw



Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie