Het inzaaien van bermen met wilde bloemenmengsels was vorig jaar een van de ingediende initiatieven.
Het inzaaien van bermen met wilde bloemenmengsels was vorig jaar een van de ingediende initiatieven. Landschap Noord-Holland

Aanvragen voor bijdrage voor groene projecten kan weer bij Groenfonds

30 januari 2021 om 09:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN In 2021 stelt de provincie Noord-Holland opnieuw 101.500 euro beschikbaar voor groene projecten. Er worden bijdragen toegekend aan initiatieven die de soortenrijkdom versterken én waarbij zoveel mogelijk doelgroepen en partners betrokken zijn. In 2020 dienden 100 organisaties en vrijwilligers(groepen) een aanvraag in voor een bijdrage uit het Groenfonds. In totaal zijn 36 projecten gehonoreerd.

De aanvraag moet zich richten op het bevorderen van de biodiversiteit, het beschermen van een plant- of diersoort of participatie bij de natuurlijke leefomgeving, waaronder het (veilig en effectief) organiseren, coördineren, faciliteren, continueren, stimuleren of innoveren van vrijwilligerswerk. Het vrijwilligerswerk richt zich daarbij op soortenbeheer, natuurbeheer, groen- en landschapsbeheer, natuureducatie of natuurinrichting.  

INZAAIEN BERMEN In 2020 werden werden honderd aanvragen ingediend. Deze initiatieven varieerden van het inzaaien van bermen met wilde bloemenmengsels, tot het ‘vergroenen’ van schoolpleinen en het onderzoeken van natuurwaarden van Texelse kolken tot het aanleggen van schelpenstranden voor visdiefjes. In totaal werden 36 initiatieven gehonoreerd. In 2019 werden 20 initiatieven in Noord-Holland blij gemaakt met een bijdrage. Het fonds laat zien dat vrijwilligers vol ideeën zitten om de biodiversiteit een impuls te geven en om de Noord-Hollanders te betrekken bij hun groene leefomgeving.

De jury bestaat uit medewerkers van de terreinbeherende organisaties in Noord-Holland. Deze voeren het programma ‘Betrekken bij Groen’ uit. Dit zijn: Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Natuur en Milieufederatie, Natuurmonumenten, PWN, Recreatieschap Noord-Holland, Staatsbosbeheer en Waternet.

Aanvragen kunnen tot 1 maart ingediend worden. Meer informatie over de voorwaarden en aanmelding staan op de website van Landschap Noord-Holland: landschapnoordholland.nl/bbgfonds

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie