D66 Fractievoorzitter Amstelveen – Harmen van der Steenhoven (links) en D66
Burgerraadslid Duurzaamheid – Maarten de Haan naast nieuwe warmtepomp van gerenoveerde en verduurzaamde jaren ’30 woning van Harmen in
Elsrijk.
D66 Fractievoorzitter Amstelveen – Harmen van der Steenhoven (links) en D66 Burgerraadslid Duurzaamheid – Maarten de Haan naast nieuwe warmtepomp van gerenoveerde en verduurzaamde jaren ’30 woning van Harmen in Elsrijk. Eigen foto

D66 wil inzet energiecoaches voor Amstelveen

23 september 2020 om 07:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Amstelveen heeft de ambitie om in 2040 fossiel onafhankelijk te zijn. De inzet van energiecoaches kan hier een significante bijdrage aan leveren, vindt D66. Een energiecoach is een onafhankelijke getrainde vrijwilliger, die de wijk kent en die adviseert over energiegebruik, energiebesparing en energieopwekking.

Minder energie gebruiken is bereikbaar voor iedereen, van klein (bijvoorbeeld tochtstrips en ledlampen) tot groot (zoals HR++ glas en dakisolatie). De transitie naar duurzame energiebronnen vereist vaak grotere investeringen zoals het installeren van zonnepanelen of een warmtepomp. Ook hier kan de energiecoach helpen met het wijzen op subsidie- en/of financieringsinstrumenten. Een energiecoach levert een maatwerk rapport en beantwoord alle vragen, zodat zijn cliënt een geïnformeerde keuze kan maken over de verduurzaming van de woning. Niet alleen voor particuliere huiseigenaren maar ook voor appartementen in een VVE of huurwoningen zou een energiecoach ingezet moeten worden, vindt D66. De partij is al begonnen met het identificeren van vrijwilligers die interesse hebben om als energiecoach aan de slag te gaan. 

Geïnteresseerd om ook energiecoach te worden? Stuur dan een e-mail naar m.de.haan@amstelveen.nl. Wat komt er allemaal kijken bij de verduurzaming van een woning? Kijk op https://amstelveen.d66.nl/  en lees de ervaringen van D66-fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven die recentelijk zijn nieuwe woning energieneutraal heeft gemaakt.

D66 vindt dat energiecoaches zo snel mogelijk moeten worden ingezet en heeft hierover vragen gesteld aan het college.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie