Mooie doorkijkjes en bruggetjes.
Mooie doorkijkjes en bruggetjes. Joop Touw

Broersepark op vijfde plek van 10 beste parken in Nederland

16 juli 2020 om 07:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Volgens schattingen van de VN zal in 2050 ongeveer 68 procent van de wereldbevolking in steden wonen. Werk en onderwijsmogelijkheden, maar ook vrije tijd en culturele activiteiten trekken steeds meer mensen naar de grote stad. 

Toch kan het stadsleven ook zijn keerzijden hebben. In het volle centrum is het vaak druk en de hectiek van een stad kan ook leiden tot stress. In de Nederlandse steden zijn echter ook talrijke groene oases te vinden zijn die uitnodigen tot totale ontspanning. Een stadspark of -tuin is een perfect toevluchtsoord voor een pauze, om even op te laden, een wandeling te maken, een rondje te sporten of om te relaxen op een picknickdekentje. 

Als erkenning voor deze groene oases die het dagelijks leven in de steden mooier maken, heeft Holidu, een zoekmachine voor vakantiehuizen, een ranglijst opgesteld van de beste Nederlandse parken met de hoogste Google-reviews. Het Broersepark is daarbij op plaats vijf terecht gekomen na het Vondelpark en de Rijksmuseumtuinen in Amsterdam, het Wilhelminapark in Utrecht en Historische Tuin Schoonoord.

Het Broersepark is het oudste park van Amstelveen en wordt ook veel gebruikt voor sportactiviteiten voor jong en oud, meldt Holidu. 'De heerlijke slingerpaadjes voeren je op je gemak langs de vijvers en bruggetjes.  Heb jij wel eens jeu de boules gespeeld? Probeer het daar uit! Er zijn ook twee mooie herdenkingsmonumenten: het Oorlogsmonument en het Indië-monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers die tijdens de tweede wereldoorlog zijn gevallen. De vijfde plek van het Broersepark is het resultaat van 102 Google reviews.

Op plaats 6 tot en met 10 eindigden achtereenvolgens het Wandelbos in Tilburg, Stadstuin Emma's Hof en Landgoed Oosterbeek in Den Haag, Park Sonsbeek in Arnhem en Prinses Beatrixpark in Amsterdam. 

ONDERZOEK De top tien is uitgewerkt op basis van gegevens die in juli 2020 uit Google zijn verkregen, rekening houdend met 491 Nederlandse parken. De parken zijn gesorteerd op Google beoordeling en aantal beoordelingen. Parken met minder dan 50 Google reviews, botanische tuinen, dierentuinen, natuurgebieden, campings, pretparken, hondenparken, kinderspeeltuinen en stadspleinen met vegetatie zijn niet in aanmerking genomen.

De missie van Holidu is om het zoeken en boeken van vakantiewoningen gemakkelijk te maken. De zoekmachine voor vakantiehuizen stelt reizigers in staat om de ideale accommodatie voor de laagste prijs te boeken. Voor meer informatie kijk op: www.holidu.nl en www.bookiply.nl.

De kinderboerderij
Bij de ingang staat het oorlogsmonument.
Beeld 'Eendjes voeren'
Een insectenhotel zorgt voor diversiteit.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie