De brandharen van de rups kunnen overlast en gezondheidsklachten veroorzaken.
De brandharen van de rups kunnen overlast en gezondheidsklachten veroorzaken. Gemeente Amstelveen

Eerste nieuwe nesten eikenprocessierups verwijderd

4 juni 2020 om 13:11 Natuur en milieu

AMSTELVEEN De gemeente is dinsdag 2 juni weer begonnen met de bestrijding van eikenprocessierups. De brandharen van de rups kunnen overlast en gezondheidsklachten veroorzaken. De gemeente loopt de plekken na waar vorig jaar nesten zaten en heeft de eerste nieuwe nesten al gezien. Een aannemer verwijdert de nesten. De overlast van de eikenprocessierups kan tot september duren.

NEST MELDEN Amstelveners die een nest van een eikenprocessierups zien, kunnen dat bij de gemeente telefonisch melden via 020 - 540 911. Nesten in eiken in het Amsterdamse Bos kunnen worden gemeld bij de gemeente Amsterdam. Kijk daarvoor op www.amsterdam.nl/meldingopenbareruimte . Gezondheidsinformatie is te vinden op www.rupsen.info

NATUURLIJKE BESTRIJDING Dit voorjaar plaatste de gemeente veertig nieuwe nestkasten voor vogels op plekken waar veel eikenprocessierupsen voor komen, zoals bij eikenbomen. Vogels zoals de kool-, en pimpelmees, spreeuw en boomklever eten de rups graag en hebben ingenieuze manieren ontwikkeld om de rups te ontdoen van zijn brandharen. Daarnaast plantte de gemeente in het najaar van 2019 het recordaantal van 650.000 bloembollen om insecten te lokken die eitjes en larven van de rups eten.

Meer informatie over de eikenprocessierups op www.amstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie