Het bewuste plantsoen moet de door de bewoner aangebrachte plantjes en kleine omheining.
Het bewuste plantsoen moet de door de bewoner aangebrachte plantjes en kleine omheining. Michel

Door bewoner in gemeenteplantsoen geplante plantjes moeten wijken voor rozen

4 februari 2020 om 10:31 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Een bewoner van de Oude Karselaan is per brief door de gemeente opgeroepen om plantjes die hij in een plantsoen aan de rand van het Amsterdamse Bos heeft geplant, te verwijderen. Ook de kleine bamboe omheining die hij erbij heeft geplaatst moet weg. De gemeente laat in een reactie weten hier rozen te willen planten. De bewoner is echter teleurgesteld over de ´rechtlijnige houding´ van de gemeente.

GOEDBEDOELD INITIATIEF ´Afgelopen zomer heb ik naast het bruggetje een viertal planten in de grond gezet om het braakliggend stukje wat op te vullen en op te vrolijken Tegen hondenpoep en -pies heb ik een kleine omheining geplaatst. Na enige weken werd me echter door een medewerker van de gemeente ernstig duidelijk gemaakt dat dit volstrekt niet de bedoeling is, en het verboden is om planten in gemeentegrond te plaatsen.´ De bewoner vroeg om een schriftelijke aankondiging vanuit de gemeente, zodat hij daarna de mogelijkheid zou kunnen hebben om bezwaar te maken. ´Nu, na ruim 4 maanden, vindt een teamleider vanuit de gemeente het dermate belangrijk om me alsnog per brief op te dragen binnen 2 weken alles weg te halen. Erg jammer dat een goedbedoeld initiatief, dat door bewoners, wandelaars en hondenuitlaters met complimentjes is ontvangen, door de gemeente zo afwijzend en rechtlijnig wordt benaderd,´ aldus de bewoner.

NIEUWE BEPLANTING De gemeente laat in een reactie weten het op prijs te stellen als inwoners hun buurt willen vergroenen. ´Goede initiatieven zijn welkom. In dit geval gaat het om een klein plantsoenvak van de gemeente waar wij graag nieuwe beplanting in willen aanbrengen. Het gaat om een vak met rozen. De rozen staan al klaar. De inwoner is in september er op aangesproken dat hij de beplanting en het hekwerk zonder medeweten van de gemeente heeft aangebracht. Hij is verzocht om het weg te halen. Dat is nog niet gebeurd. Daarom hebben we nu een brief gestuurd met het verzoek om het plantsoen vrij te maken zodat wij nieuwe beplanting kunnen aanbrengen. Het liefst planten wij in november maar als het niet vriest kunnen we nu ook rozen aanplanten.´

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie