De Poel in Amstelveen.
De Poel in Amstelveen. Foto: Thijs Friederich

Visit Amstelveen start campagne en fotowedstrijd ‘Natuurlijk Amstelveen’

28 maart 2024 om 16:47 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Visit Amstelveen heeft vandaag het startsein gegeven voor de campagne ‘Natuurlijk Amstelveen: beleef het groen’. Dat gebeurde tijdens het lente-ontbijt van Visit Amstelveen met ruim 80 partners van stadspromotie, toerisme en recreatie. Belangrijk onderdeel van de campagne is de fotowedstrijd ‘Natuurlijk Amstelveen!’ die in samenwerking met het in Amstelveen gevestigde Canon georganiseerd wordt. Bewoners worden aangemoedigd om hun mooiste natuurfoto te maken en deze uiterlijk 21 april in te sturen. Een overzicht van foto’s wordt vanaf 24 mei getoond in het Cobra Museum.

“Amstelveen is de groenste gemeente van de Randstad. Met meer dan 100 vierkante meter per inwoner,”stelt wethouder Adam Elzakalai (Stadspromotie en Economische Zaken). “In april en mei en laat Visit Amstelveen zien wat Amstelveen te bieden heeft op het gebied natuur en de recreatiemogelijkheden die dat te bieden heeft. Inwoners en bezoekers kunnen wandelen, fietsen of sporten in het mooie groen langs de Amstel of de Poel, in de landelijke polders, heemparken of het Amsterdamse Bos. Inwoners kunnen, als ze de natuur ingaan, ook meedoen met de fotowedstrijd.”

VERHAAL BIJ FOTO

Zowel een vakjury als een publieksjury zal zich over de inzendingen buigen, die ook met een smartphone gemaakt mogen worden. Ook kinderen mogen meedoen, in de leeftijdscategorie tot 12 jaar is er zelfs een speciale prijs te winnen. De vakjury bestaat uit Bas Meelker (Canon fotograaf), Tom Zwerver (Amsterdamse Bos) en Moïsha Kruijer (Cobra Museum voor Moderne Kunst). Niet alleen de foto zelf, maar ook het verhaal erbij is belangrijk. Deelnemers worden uitgenodigd in een paar regels hun persoonlijke verhaal achter de foto te vertellen. Voor meer informatie: visitamstelveen.nl/fotowedstrijd.

VOORJAARSCAMPAGNE

De fotowedstrijd is onderdeel van de voorjaarscampagne van Visit Amstelveen. Het hele voorjaar staat bol van de activiteiten in de natuur. Zo worden er verschillende rondleidingen in het Amsterdamse Bos georganiseerd, maar ook op de fiets kan in de landelijke polders genoten worden van rust en ruimte.

Voor meer informatie over de natuur en de recreatiemogelijkheden en over activiteiten in Amstelveen: visitamstelveen.nl/natuur

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie