De cover van het boek ‘Overleven – de strijd tegen het smeltende ijs’
De cover van het boek ‘Overleven – de strijd tegen het smeltende ijs’

12 maart: Yvonne Dudock & Nicole Franken op de bres voor het klimaat, bij Blankevoort

29 februari 2024 om 12:30 Natuur en milieu Deel je nieuws

Eerder met een interview in het Amstelveens Nieuwsblad, 12 maart live bij Boekhandel Blankevoort:

Yvonne Dudock & Nicole Franken op de bres voor het klimaat

Op dinsdag 12 maart, in de aanloop naar de Boekenweek 2024, komen journaliste Yvonne Dudock en fotografe Nicole Franken bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg 649-651 in Amstelveen vertellen over hun boek Overleven: De strijd tegen het smeltende ijs. 

Voor dat boek reisden zij af naar die plekken op aarde waar de klimaatverandering al elke dag voelbaar is. De indringende, persoonlijke portretten over de oorspronkelijke bewoners van Groenland, Zweden, Mongolië, Nepal en Canada, zoals de Inuit en de Sami, gaan veel verder dan wat we op het achtuurjournaal te zien krijgen. Wereldwijd leven inheemse volken aan de frontlinie van de klimaatcrisis. En hoewel ze er het minst aan bijdragen, worden zij wel het hardst geraakt en staan hun cultuur, tradities en levensonderhoud onder druk. 

Yvonne Dudock en Nicole Franken maken al ruim vijftien jaar reportages voor o.a. Trouw, National Geographic Traveler, OneWorld, Lonely Planet, Columbus Travel en De Groene Amsterdammer. Ze focussen zich daarbij op persoonlijke vertellingen van mensen die uit beeld dreigen te raken.

De - audiovisuele - avond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Na afloop van de lezing is er gelegenheid tot napraten en signeren de auteurs hun boek, waarbij Andy Palmen, directeur Greenpeace Nederland, overigens het voorwoord schreef.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694.

Nicole Franken
Yvonne Dudock
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie