Afbeelding
Pixabay

KNMI kondigt code oranje af vanwege zware windstoten door storm Louis

22 februari 2024 om 16:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Noord-Holland krijgt donderdagavond net als de rest van het land te maken met storm Louis. Volgens het KNMI moet er de hele avond rekening gehouden worden met zware windstoten van 80 tot 90 kilometer per uur en vanaf 21.00 uur met zeer zware windstoten van meer dan 100 km per uur. Hierdoor kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen. Het KNMI had eerder voor de avond al voor het hele land code geel afgegeven in verband met zware windstoten uit het zuidwesten tot westen. Om 16.00 uur is de waarschuwingscategorie voor bijna het hele land verhoogd naar code oranje (met uitzondering van Limburg).

Aan de kust en rond het IJsselmeer kan de wind nog steviger uitpakken. Daar worden windstoten van meer dan 120 km/uur verwacht. Naast de windstoten kunnen er ook buien met onweer voorkomen.

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft in verband met de verwachte harde windstoten 64 Europese vluchten van en naar Schiphol geschrapt. “Wij realiseren ons dat dit heel vervelend is voor de klanten die het betreft. Zij worden zo snel mogelijk geïnformeerd en omgeboekt,” aldus een woordvoerster van KLM.

 Aan het begin van de nacht naar vrijdag neemt de wind volgens de verwachtingen in kracht af.

De brandweer geeft in het onderstaande overzicht aan, wie er gebeld moet worden in uiteenlopende gevallen van stormschade.


Brandweer.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie