Afbeelding
Jasmijn Fotografeert

Column Jasmijn Fotografeert: Creatief met tulp

24 februari 2024 om 10:00 Natuur en milieu Jasmijn Fotografeert

AMSTELVEEN Ik gebruik al jaren een open source Office-pakket, met daarin de gratis vervangers van Word, Excel, Powerpoint etc. Sinds kort kan ik meteen bovenaan kiezen voor de mogelijkheid om de tekst van mijn fotocolumn met Artificial Intelligence (AI) te maken. Als ik mijn titel invoer, krijg ik na een paar seconden een uitgebreid stappenplan voor het creëren van een prachtig tulpenboeket.

Helaas is het tegenwoordig ook mogelijk om ‘foto’s’ te maken met AI. Ik zie deze neppers steeds meer op Facebook. Een vriendin van me deelde vorige week een plaatje van een perfect gekleurd vogeltje met een perfecte achtergrond op een perfecte hand. Dan weet je eigenlijk al genoeg. Als je goed oplet, zie je nu nog wel het verschil. Vooral als je het aantal tenen of vingers gaat tellen. Daar gaat AI nu soms nog de mist in. Maar voor hoe lang nog? Zien we over een jaar nog het verschil tussen echt en nep?

Mijn foto’s zijn gegarandeerd echt. Ze zijn gemaakt met veel liefde en geduld. Vind je het leuk om ze allemaal te zien? Volg mij dan op Facebook (Jasmijn Fotografeert) en/of Instagram (Jasmijn_Fotografeert). Alle foto’s zijn ook te koop voor aan de muur.


Jasmijn Fotografeert


Jasmijn Fotografeert


Jasmijn Fotografeert

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie