Saxofonist Joep Grotendorst vormt een jazzduo met Rotterdammer Evan van der Feen.
Saxofonist Joep Grotendorst vormt een jazzduo met Rotterdammer Evan van der Feen. Majanka Fotografie

Duo met Amstelveense Joep Grotendorst wint 2de prijs tijdens Jazz Concours

20 november 2023 om 15:03 Muziek

AMSTELVEEN De 19-jarige saxofonist Joep Grotendorst uit Amstelveen heeft zaterdag een tweede prijs gewonnen tijdens de landelijke finale van het Prinses Christina Jazz Concours in het Bimhuis in Amsterdam. De talentvolle Joep Grotendorst vormt samen met Rotterdammer Evan van der Feen een jazzduo.

Joep en Evan studeren beiden aan het conservatorium. Volgens de jury vormen de jonge talenten al een echt duo dat smaakvol en virtuoos speelt én een eigen kijk heeft op hun repertoire.

Joep en Evan kregen hun prijs uitgereikt door de Commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk. Het Jazz Concours is de enige landelijke competitie voor jazz en aanverwante muziekstijlen voor jongeren van 12 tot en met 21 jaar. Het Prinses Christina Concours biedt deelnemers onder meer een leertraject aan: het maken van een video, feedback van professionele muzikanten en een kans om op het podium staan. 

De jury bestond dit jaar uit gerenommeerde jazzmuzikanten zoals fluitist Ronald Snijders, bigband-grootheid Ruud Breuls en hoofdvakdocent van het Conservatorium van Amsterdam, Sylvi Lane. 

Het Prinses Christina Concours (PCC) stimuleert al meer dan 56 jaar jongeren om muziek te maken en helpt hen hun talenten te ontwikkelen. Het Jazz Concours voor jazzmuziek en aanverwante stijlen wordt sinds 2004 georganiseerd. Deelname aan het concours is vaak een springplank naar een professionele carrière. Met het uitreiken van prijzen stimuleert het PCC finalisten in hun muzikale ontwikkeling. Zo mogen de winnaars optreden op nationale en internationale podia en spelen zij op verschillende muziekfestivals.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie