Organist Peter Ouwerkerk.
Organist Peter Ouwerkerk. Aangeleverd

Muziek van troost en hoop in de Kruiskerk

22 januari 2023 om 07:00 Muziek

AMSTELVEEN De Vespercantorij voert zondagmiddag 29 januari muziek van hoop en troost uit tijdens een muzikale vesper in de Kruiskerk. Er worden twee composities uitgevoerd over Psalm 42, een van de meest geliefde psalmen. 

Psalm 42 is zo geliefd omdat mensen er ‘in bange dagen’, als het water hen tot de lippen is gestegen, hoop aan ontlenen en troost uit putten. In de loop der eeuwen is deze psalm tientallen malen op muziek gezet. Twee van deze composities zijn gekozen voor deze vesper, één uit de 19e en één uit de 20ste eeuw. Uit ‘Wie der Hirsch schreit’ (1837) van Felix Mendelssohn klinkt het openingskoor, uit de 20ste eeuw wordt ‘Like as the hart desireth the waterbrooks’ van de Engelse componist Herbert Howells uitgevoerd. 

De Vesperscantorij wordt op groot-orgel begeleid door Peter Ouwerkerk. Henk Trommel dirigeert en liturg is dr. Nienke Vos. 

De muzikale vesper begint om 16.30 uur. De Kruiskerk staat aan de Van der Veerelaan 30a. De toegang is vrij, er wordt na afloop een gift gevraagd om de onkosten te bestrijden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie