Afbeelding
Uriël Ensemble

Uriël Ensemble start kamermuziekseizoen met concert ‘Brahms en Berger’

28 augustus 2022 om 10:00 Muziek

OUDERKERK Het Uriël Ensemble opent op zondagmiddag 4 september het kamermuziekseizoen 2022-2023 met het concert ‘Brahms en Berger’ in de Amstelkerk in Ouderkerk aan de Amstel.

Het Uriël Ensemble biedt het publiek in het nieuwe seizoen een serie van acht concerten aan. Het programma is opgebouwd rond meestercomponisten. Naast de top kamermuziekstukken zijn daarin ook bijzondere repertoires opgenomen die enkel in deze serie van het Uriël Ensemble ten gehore worden gebracht.

In het openingsconcert worden muziekwerken van twee meestercomponisten uit de laat-romantische periode uitgevoerd. Zo staat het Klarinettrio in g opus 94 van Wilhelm Berger op het programma. Berger was in zijn tijd een gewaardeerd componist, maar is ten onrechte in de vergetelheid geraakt. Zelden wordt zijn herontdekte trio uitgevoerd dat nu exclusief in serie kan worden beluisterd.

Van Johannes Brahms wordt het Pianotrio in B opus 8 uitgevoerd. Brahms was zeer kritisch en heeft vele composities vernietigd. Maar door tussenkomst van Clara Schumann is dit muziekstuk bewaard gebleven. Brahms heet het later bewerkt in een versie die op het openingsconcert ten gehore wordt gebracht.

De werken worden uitgevoerd door Rick Huls (klarinet), Tomoko Kurita (viool), Yke Viersen (cello) en Mitsuko Saruwatari (piano). Het concert begint zondag 4 september om 15.00 uur in de Amstelkerk in Ouderkerk aan de Amstel. Voor meer informatie over kaartverkoop: kamermuziekdeamstel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie