Violist Jeroen Dupot met pianist Rik Kuppen.
Violist Jeroen Dupot met pianist Rik Kuppen. Eduardus Lee

Violist Jeroen Dupont opent concertseizoen in Kruiskerk

27 augustus 2022 om 08:00 Muziek

AMSTELVEEN De in Amstelveen wonende en internationaal vermaarde violist Jeroen Dupont opent op 4 september het nieuwe concertseizoen op zondagmiddag in de Kruiskerk. Dupont was in 2007 winnaar in 2007 van het Oscar Back-vioolconcours. Hij speelt in de Kruiskerk samen met pianist Rik Kuppen. Het concert begint om 12.00 uur en duurt ongeveer een uur.

Op het programma staat onder meer de Duivelstrillersonate van de Italiaanse componist Guiseppe Tartini. Het duo brengt ook de bekende vioolsonate van Claude Debussy en drie door Jascha Heifetz voor viool en piano bewerkte preludes van Georg Gershwin ten gehore. Verder kunnen bezoekers via een sonate kennismaken met het laat-romantisch werk van de Hongaarse componist Ernö Dohnányi. Dat is één van de grootste pianisten van de 20ste eeuw, maar van wie weinigen gehoord zullen hebben.

De toegang tot de zondagmiddagconcerten in de Kruiskerk is vrij, maar er wordt wel een vrijwillige bijdrage van de bezoekers gevraagd om deze concertserie mogelijk te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie