Kennismaken met zang en dans kan tijdens het proeflessenweekend van Platform C.
Kennismaken met zang en dans kan tijdens het proeflessenweekend van Platform C. Archief

Proeflessenweekend bij Platform C

18 juni 2022 om 15:00 Muziek

Kennismaken met aanbod 

AMSTELVEEN De komende maanden kun je op verschillende momenten kennismaken met het aanbod van Platform C. Te beginnen met het aanbod op het gebied van muziek en dans. Heb je altijd al een instrument willen leren bespelen? Grijp dan nu je kans! Platform C organiseert op 2 en 3 juli proeflessendagen, waarbij je kennis kunt maken met het aanbod op het gebied van muziek of dans. Een uitgelezen kans om te kijken hoe jij je komend seizoen wil ontwikkelen. 

VERSCHEIDENHEID Platform C biedt een enorme verscheidenheid aan lessen. “We zijn niet alleen een muziek- en dansschool,” aldus Edwin Spek, programmaleider bij Platform C. “We bieden ook cursussen op het gebied van taal, beeldend, media en andere vormen van kunst. We onderscheiden ons met dat diverse aanbod. Waar veel muziekscholen de afgelopen jaren zijn verdwenen omdat gemeenten de subsidies voor deze instellingen hebben stopgezet, kunnen wij nog altijd voortbestaan. Daar zijn we trots op! We hebben ervaren docenten, die al jaren aan Platform C verbonden zijn. Ze beschikken over de benodigde expertise om leuke en leerzame lessen te verzorgen. Daarnaast hebben we ook jongere docenten in dienst, die nieuwe lesmethodes introduceren. Het gaat in beide gevallen om docenten die verstand hebben van hun vak en hun leerlingen weten te inspireren en motiveren, onder meer door hun eigen skills op bijvoorbeeld muziek- of dansgebied.”

JONG EN OUD Spek is sinds april verantwoordelijk voor het vrijetijdsaanbod van Platform C. “We bieden lessen voor iedereen, van jong tot oud. Zo kunnen kinderen van vier jaar bij ons al kennismaken met instrumenten. Dat gaat spelenderwijs, en hierbij ligt de focus vooral op het ritme. Er zijn allerlei instrumenten geschikt voor jongere kinderen zodat ze jong kunnen beginnen. Daarnaast zijn er oriënterende cursussen. Ook volwassenen kunnen bij ons muzieklessen volgen; er zijn ook lessen in de avond en in het weekend. Sommige ouders zitten samen met hun dochter of zoon op les, leuk om op die manier een hobby te delen!”

WORKSHOPS De programmaleider is nu al druk bezig met volgend seizoen. “We kijken onder meer naar de mogelijkheid om workshops te gaan organiseren. Veel van onze cursussen bestrijken een jaar of een half jaar, maar daarnaast willen we ook kortdurende programma’s aanbieden. Ook wil ik kijken of Platform C nog meer de samenwerking kan zoeken met andere Amstelveense instellingen.”

GEBARENTAAL Het blijft even stil na de vraag welke cursussen hij wil aanbevelen voor komend seizoen. “We hebben zo’n groot aanbod. Komend seizoen kunnen belangstellenden bij ons gebarentaal leren.” Het leren van deze taal is in trek sinds de coronapersconferenties. Daarbij was bijna wekelijks een gebarentolk op tv te zien. “Wie liever creatief met zijn smartphone aan de slag wil, kan kiezen voor de cursus ‘filmen met je smartphone’. Deze lessen worden gegeven door een professionele filmmaker, wiens films onder meer te zien zijn geweest bij de NPO.”

LAAGDREMPELIG Inschrijven voor het proeflessenweekend kan tot en met dinsdag 28 juni. “Je kunt je voor twee instrumenten inschrijven. Ideaal voor als je twijfelt tussen twee instrumenten. Het mooie van de proeflessendagen is dat je op een laagdrempelige manier kunt kennismaken met een instrument en de docenten. We merken dat deze proeflessen al veel vragen bij toekomstige cursisten wegnemen. Dankzij de proeflessendagen heb je een veel beter beeld van wat je kunt verwachten.” 

AANMELDEN Op www.platform-c.nu vind je een overzicht van proeflessen waarvoor je je kunt aanmelden. Dat varieert van blokfluit tot elektrische gitaar. Ook is er een proefles muziekproductie. Daarnaast kan men kiezen uit drie soorten dansles: ballet, jazz/streetdance en hiphop. Je kunt je aanmelden voor maximaal twee proeflessen. Na inschrijving ontvang je uiterlijk in week 26 een plaatsingsbewijs met de definitieve proeflestijd. Vol is vol.

ON STAGE Zaterdag 25 juni laten leerlingen zien wat ze het afgelopen jaar geleerd hebben tijdens Platform C on Stage. Het evenement begint om 13 uur en duurt tot 17 uur. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie