Dit jaar wordt zowel op het plein als in het winkelcentrum opgetreden.
Dit jaar wordt zowel op het plein als in het winkelcentrum opgetreden. Platform C

Platform C on stage: live optredens van leerlingen op het Stadplein

9 juni 2022 om 11:00 Muziek

AMSTELVEEN Leerlingen van de afdeling muziek, dans & theater van Platform C laten zaterdag 25 juni zien wat ze in huis hebben tijdens live optredens op het Stadsplein en in het winkelcentrum. Het is de kans om kennis te maken met het aanbod van Platform C en te zien wat de leerlingen het afgelopen jaar geleerd hebben. Platform C on Stage vindt plaats van 13 tot 17 uur.

Het idee voor Platform C on Stage ontstond vorig jaar,” vertelt Luc Upson, cultuurcoach. “Een muziekdocent van Platform C besloot op het plein een optreden te geven met haar leerlingen. Vanwege corona was er geen afsluiting van het seizoen mogelijk zoals dat voorheen gebruikelijk was. Om ouders en belangstellenden te laten zien wat er het afgelopen jaar geleerd was, vond de afsluiting buiten plaats.” Het optreden op het Stadsplein werd goed ontvangen. Zo goed, dat besloten is om ook dit jaar optredens te organiseren op het plein. “Dit jaar pakken we het alleen wat groter aan. Er zijn optredens van koren, orkesten, ensembles, bands en van dansleerlingen. Dit jaar staat er een podium op het plein en er worden tevens optredens gehouden in het winkelcentrum. Binnen wordt akoestisch gespeeld, buiten versterkt. We hopen op een zonnetje. Bij slecht weer worden de optredens verplaatst van het Stadsplein naar ons gebouw.” Het programma voor de open dag is hier te vinden: https://platform-c.nu/platform-c-on-stage/.

URBAN ARTS Voor Platform C is het een mooie kans om te laten zien wat er allemaal wordt aangeboden. “Ook al hebben we een glazen gevel, toch hebben veel mensen geen idee van wat we aanbieden. We zijn allang niet meer enkel een traditionele muziekschool. Muzieklessen in een breed scala van instrumenten worden hier natuurlijk nog steeds gegeven, maar daarnaast hebben we bijvoorbeeld ook Urban Arts, waar streetdance, dj-en en breakdance onder vallen. En dan zijn er nog de vele taal- en creatieve cursussen. De cursussen die bij Platform C worden gegeven zijn overigens niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen.”

CULTUURCOACH Luc Upson werkt inmiddels vijftien maanden als cultuurcoach. “Ik vorm de brug tussen culturele instanties en de wijken. Daarnaast mag ik nieuwe initiatieven aanjagen. Bij mijn sollicitatieprocedure heb ik gekeken naar het culturele aanbod in de wijken. Dat viel tegen: het meeste op kunst- en cultuurgebied is in en rond het Stadshart geconcentreerd. In Amsterdam, waar ik woon, is het aanbod veel meer over de wijken verspreid. Dat willen we ook meer in Amstelveen. Daarom hebben we inmiddels in drie wijken aanbod op kunst en cultuurvlak voor de jeugd. Voor jongeren hebben we bijvoorbeeld het project Inner-World, waarbij ze zeven weken werken aan een korte film. Daarbij draait het om hun belevingswereld. Ze schrijven het scenario voor een film waarin ze zelf acteren. Veel instanties, waaronder de gemeente, zijn geïnteresseerd in de belevingswereld van jongeren.”

PROEFLESSENMIDDAG Kennis maken met het cursusaanbod op het gebied van muziek en dans kan ook tijdens het proeflessenweekend, op zaterdag 2 en zondag 3 juli. Aanmelden voor deze lessen kan via een formulier op de website, www.platform-c.nu. Op 3 september is er een open dag, waarbij iedereen kennis kan maken met het nieuwe cursusaanbod, ook op het gebied van talen, creativiteit en media.


Een foto van het optreden op het Stadsplein vorig jaar. - Platform C

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie