The Blue Birds.
The Blue Birds. Irwan Notosoetarso

The Blue Birds brengen ode aan de vrouw in theatershow Great Big World

Muziek

AMSTELVEEN The BlueBirds staan zaterdag 9 april in Schouwburg Amstelveen met de nieuwe theatershow Great Big World en nemen Leonie Meijer mee als Special Guest!

In Great Big World brengen deze zangeressen en songwriters een ode aan de vrouw! Eigen songs van het album Great Big World worden afgewisseld met klassiekers van onder anderen DollyParton, Dixie Chicks en Kacey Musgraves. Bijzonder aan deze theatershow is de Special Guest: Leonie Meijer. In 2021 werden The Blue Birds een vrouwencollectief, waarin artiesten Krystl en Rachèl Louise de leiding nemen als vaste Birds. Ze schreven hun tweede album Great Big World (uitgegeven 8 oktober 2021) samen met verschillende vrouwelijke vocalisten en songwriters zoals Janne Schra, Hadewych Minis, Yori Swart en Birgit Schuurman. 

De songs zijn geïnspireerd door Indië en folkmuziek waarbij meerstemmigheid de boventoon voert. In deze nieuwe theatershow worden Krystl en Rachèl Louise aangevuld door Leonie Meijer. In 2011 kreeg Leonie nationale bekendheid als finaliste van het allereerste seizoen van The Voice of Holland. Er volgden hierna meerdere albums en vanaf 2014 is zij nauwelijks meer weg te denken uit het theater. Samen met regisseur Bavo Galama maakte ze inmiddels vier solo theaterprogramma’s. Deze avond zal zij zich als derde Bird toevoegen aan het vrouwencollectief dat het publiek zal verrassen met hun muzikaliteit, verhalen en liefde voor muziek!

Great Big World is op 9 april te zien in Schouwburg Amstelveen in Amstelveen. Kaarten zijn te koop via de Nationale Theaterkassa of via www.schouwburgamstelveen.nl.


Leonie Meijer - Dario & Misja


Applaus voor The Blue Birds - Irwan Notosoetarso

advertentie
advertentie