Afbeelding
Aangeleverd

Superkrachten Marike Jager en Martijn Bosman komen naar Schouwburg Amstelveen

26 maart 2022 om 15:54 Muziek

AMSTELVEEN  De eerste EP van het kersverse duo ‘M ft. M’, ook bekend als superkrachten Marike Jager en Martijn Bosman verschijnt vrijdag 8 april. Aansluitend touren ze door het hele land. Vrijdag 15 april zijn ze te zien in Schouwburg Amstelveen.

Dit experiment blaakt van energie met  Marike Jager en haar Fender gitaar, geïnspireerd door de stuwende, crappy beats zoals alleen drummer Martijn Bosman ze bedenkt. Haar melodieën gaan een dialoog aan met zijn trommels en zelf gebrouwen sounds.  Grammy winnaar Tchad Blake tekende voor het mixen van hun muziek. Dit kersverse duo is nergens te plaatsen, maar hint met dwarse ritmes, samenzang en puntige gitaarriffs naar St. Vincent, Talking Heads, Fiona Apple en ook The White Stripes.
De basis van de samenwerking ligt in de lockdown: “Het droevige vacuüm waar we plotseling in terecht kwamen,bracht ons tot het ultieme maken; in totale creatieve vrijheid, zonder deadlines, maar vooral zonder verwachtingen, alleen maar om ze lekker toch te kunnen overtreffen”, aldus Marike en Martijn. De EP werd bijna volledig op afstand van elkaar geschreven, uitgewerkt en opgenomen.
De eerste single ‘Useless’, een vrolijk commentaar op de houding van de overheid jegens de muziekindustrie kreeg lovende reacties. In lijn hiermee ligt het spectaculaire artwork, gebaseerd op de superhelden van de jaren ‘60/’70 Marvel comics. Daarna volgden het opvallende ‘This is love’ en zeer recent de derde single ‘Hit me’.
Het duo startte onlangs een crowdfunding campagne op platform Voor de kunst om hun langgekoesterde wens te vervullen; de EP uitbrengen op kwaliteitsvinyl in een gelimiteerde luxe editie, verpakt in een ‘vintage comics’ ontwerp van illustrator Viktor Beekman. Donateurs kunnen het album nu al bestellen of andere tegenprestaties kiezen.

Benieuwd? Beluister hier de EP.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie