Alexander de Bie.
Alexander de Bie. Aangeleverd

Orgel- en pianorecital door Alexander de Bie in de Kruiskerk

Muziek

AMSTELVEEN In de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a, wordt zondag 13 februari om 12.00 uur een concert gegeven voor iedereen die houdt van klassieke muziek. Deze keer wordt het verzorgd door Alexander de Bie, 20 jaar jong. Hij zal spelen zowel op het neo-barokke orgel als op de vleugel van de Kruiskerk. 

Omdat er rekening moet worden gehouden met de ‘anderhalvemeter’ afstand, is aanmelding vooraf verplicht. Maar de kerk is groot en niet snel te vol. Aanmelden kan door te mailen naar: concert@kruiskerk-amstelveen.nl of te bellen naar 020-6434405. Bij de ingang worden bezoekers gevraagd het coronatoegangsbewijs te tonen. Het concert is ook mee te maken via een livestream op kerkdienstgemist.nl. Er wordt geen entree gevraagd, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld en is nodig om deze concerten te kunnen blijven geven.

Alexander de Bie is een getalenteerd en bevlogen musicus. Aan het conservatorium in Wenen bereidt hij zich momenteel voor op een loopbaan als concertorganist en -pianist. Op beide instrumenten zal hij zich in het Kruiskerkconcert laten horen. Op het Flentrop-orgel van de kerk speelt hij van Johann Sebastian Bach de monumentale prelude en fuga in C-groot (BWV 547) en een trio over en een koraalbewerking van ‘Allein Gott in der Höh sei Ehr’ (BWV 664 en 675). Daarnaast worden op het orgel twee koraalpreludes van de romantische componist en Bach-bewonderaar Johannes Brahms uitgevoerd. Op de vleugel zal Alexander van Brahms de virtuoze en dramatische Eerste pianosonate in C-groot spelen. Brahms componeerde zijn opus 1 toen hij 20 jaar oud was, even oud als de pianist die dit recital geeft.

advertentie
advertentie