IIsaac Bullock begon tien jaar geleden met de Vivid Sessions in zijn vorige woonplaats Haarlem. Nu brengt hij het initiatief naar P60.
IIsaac Bullock begon tien jaar geleden met de Vivid Sessions in zijn vorige woonplaats Haarlem. Nu brengt hij het initiatief naar P60. Edo Landwehr

Gevestigde musici spelen samen met lokaal talent in Vivid Sessions in P60

30 oktober 2021 om 14:00 Muziek

AMSTELVEEN Isaac Bullock houdt op woensdag 3 november voor het eerst zijn Vivid Sessions in Poppodium P60 in Amstelveen. Hij wil met de jamsessie een platform bieden waar aankomende lokale talenten en gevestigde muzikanten met elkaar kunnen spelen en van elkaar kunnen leren. “Status van de muzikanten speelt hierbij geen rol. Het gaat om samen muziek maken,” vertelt hij. Publiek is ook welkom. Wie mee wil spelen, wordt aangeraden zich vooraf aan te melden om zeker te kunnen zijn van een plek op het podium.

Muzikant en singer/songwriter Isaac Bullock (1988) begon tien jaar geleden met de Vivid Sessions in zijn vorige woonplaats Haarlem. Het concept werd in enkele jaren een groot succes en diverse bekende artiesten zoals Jet Rebel en bandleden van Level 42 en de begeleidingsband van Prince werkten er aan mee. “Ze vonden het leuk om eens met andere muzikanten dan de gebruikelijke bandleden te kunnen spelen,” vertelt Bullock.

LEREN DOOR TE DOEN Afgelopen zomer verhuisde Isaac van Haarlem naar Amstelveen en hij wil kijken of de aanpak ook in P60 in zijn nieuwe woonplaats aanslaat. Woensdagavond 3 november vindt de eerste editie plaats. “Ik wil het podium met iedereen delen en mensen de gelegenheid geven om te spelen wat ze willen spelen. Ik heb zelf ook bij jamsessies van andere muzikanten geleerd om muziek te maken: leren door te doen. Ik leer tijdens iedere iedere sessie ook zelf weer wat nieuws.”

SESSIEBAND Hij heeft voor de Vivid Sessions in P60 enkele bekende muzikanten uitgenodigd die samen met hem de basisbezetting van de sessieband vormen. Dat zijn zangeres en musicalactrice Aïcha Gill, drummer Emmanuel Afriyie, toetsenist Ruben Drenthe, bassist Louis Drenthe en gitarist Vlado Spisiak. Daarnaast doen ook bassist Jay Tee Teterissa, percussionist Chris Colleye,  beatboxer Jarno Ibarra en flutist en picollo-speler Marlice Baart mee. “Het zijn gevestigde artiesten die hiermee iets terug willen doen voor jonge muzikanten,” vertelt Isaac Bullock.

RUIMTE BIEDEN “We openen met de band het programma, vullen daar waar nodig het programma aan en zorgen voor de afsluiting. We willen vooral de ruimte bieden aan talenten. Zij bepalen wat er wordt gespeeld. Ook muzikanten met weinig ervaring kunnen meedoen. Als je bijvoorbeeld maar een paar akkoorden kunt spelen, kijken we wat je met die akkoorden kunt doen. We willen mensen de ruimte geven om te doen wat ze willen doen,” licht Isaac toe. ”Sommige talenten zijn echt belachelijk goed en die willen we hiermee een extra stimulans geven.”

GEEN BEPERKINGEN Hij speelt zelf met zijn band een mix van soul, jazz, funk en afrobeat. “Als het maar een ‘groove’ heeft,” zegt hij . “Tijdens de jamsessie zijn echter ook andere genres welkom, er gelden geen beperkingen. Je kunt ook dingen uitproberen. En er mogen fouten gemaakt worden, want van fouten leer je juist het meest.”

RAAD VAN BESTUUR Isaac Bullock is niet alleen met de Vivid Sessions actief in P60 hij is afgelopen zomer ook lid geworden van de Raad van Bestuur van het poppodium. “P60 heeft een tof bestuur met veel kennis in huis en ik wil daar graag een steentje aan bijdragen. Wat ik in kan brengen is mijn netwerk met achthonderd muzikanten uit binnen- en buitenland.” Hij vindt het vooral belangrijk om mensen met elkaar te verbinden via de muziek. “En ik wil graag iets doen om talentenontwikkeling mogelijk te maken.”

BEST SOCIAL CAUSUS SONG Isaac Bullock groeide op in Uganda. Hij vluchtte op 12-jarige leeftijd met een vriend van zijn vader naar Nederland, die hem daarna alleen achterliet. Na verblijf in een AZC werd hij opgevangen in een pleeggezin. Hij begon zijn muzikale loopbaan bij een koor. Op 14-jarige leeftijd leerde hij zichzelf gitaar spelen met behulp van YouTube en hij verbeterde zich op muzikaal gebied verder door mee te doen aan jamsessies. Hij kreeg vervolgens bekendheid als singer/songwriter en stond vaak met een vaste band op grote podia zoals Bevrijdingspop en Haarlem Jazz and More. Voor Serious Request van 3FM schreef hij in 2014 het nummere ‘Lioness’ over de kracht van seksueel misbruikte vrouwen. In 2000 had hij international succes met het nummer ‘One Meter fifty’ dat hij samen met zijn vriendin Marlice Baart schreef. Ze wonnen daarmee de prijs voor de ‘Best Social Causes Song’ in 2020 bij de International Songwriting Competition. In de jury zaten onder meer Dua Lipa, leden van Coldplay en Tom Waits.

De Vivid Sessions beginnen op woensdag 3 november om 20.00 uur. De toegang is gratis. Muzikanten die mee willen doen kunnen zich aanmelden via p60.nl/03-11-2021/vivid-sessions

Om deze show te bezoeken is een coronatoegangsbewijs nodig (een QR-code die in de CoronaCheckApp staat of die uitgeprint meegenomen kan worden).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie