Afbeelding
ANNA

Jazz van Frank Paavo en zijn kwintet in ANNA

26 oktober 2021 om 15:30 Muziek

AMSTELVEEN Het volgende optreden in een serie van zeven georganiseerd door Stichting Tpodium in de Annakerk, is dat van Frank Paavo met zijn voltallige kwintet op woensdag 27 oktober om 20.30 uur.  

Voor zijn laatste cd ‘The Frank Album’ heeft Paavo ook nieuw werk geschreven, dat naast de klassieke choralen ook energieke funk gelijk de stijl van The Brecker Bross en Ornette Coleman-achtige jazzimprovisaties bevat. Publiek dat vooral ‘catchy tunes’ met veel swing verwacht zal zeker niet teleurgesteld zijn, maar de hoofdmoot zijn toch de nieuwe composities van Franks hand. 

Een prominente rol is weggelegd voor de eigenzinnige drummer Bart van Helsdingen die kan toveren met geluidseffecten en moeiteloos van de ene stijl naar de andere schakelt. Trompettiste Suzan Veneman is deze avond te gast bij het kwintet. Zij studeerde aan het Prins Claus Conservatorium en de Rutgers University in de USA. Ze vervangt deze keer trompettist Kurt Weiss, die tevens een van haar inspiratiebronnen is.

De groep van Frank ‘Jazzpainter’ Paavo, Bart van Helsdingen en Suzan Veneman wordt compleet gemaakt door pianist Thijs Cuppen en contrabassist Marijn van de Ven.

De woensdag is ANNA’s Cultuurdag met een steeds wisselend programma. Kijk voor de programmering van de concerten van Stichting Tpodium op www.tpodium.net.

Kaarten kosten 15 euro. De CultuurCombiDeal (entree+diner) kost 35 euro. Voor het diner wordt de weekspecial aangeboden met naar keus vlees of vegetarisch plus een biertje van de tap naar keuze. Aanvang diner om 18.00 uur.

Voor reserveringen: https://anna-amstelveen.myonline.store/


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie