Peter Ouwerkerk heeft de muzikale leiding.
Peter Ouwerkerk heeft de muzikale leiding. Freek de Vries

Muzikale vespers met Bachcantate in Kruiskerk

Muziek

AMSTELVEEN In de Kruiskerk begint zondag 24 oktober om 16.30 uur een muzikale vesper waarin van Johann Sebastian Bach de cantate Aus tiefer Not schrei ich zu dir (BWV 38) wordt uitgevoerd. Voor het eerst sinds lange tijd is aanmelden niet meer nodig voor deze vesper. De toegang is vrij. Na afloop is er een collecte waaruit de kosten van deze vesper betaald worden.

Elke vierde zondag van een maand is er in de Kruiskerk een muzikale vespers met een of enkele van de vele kerkmuzikale schatten van de laatste eeuwen. In deze vesper is dat Bachcantate 38. Het is een cantate gebaseerd op een oud koraal van Luther, dat op zijn beurt weer stoelt op de De Profundis psalm (130). Dr. Bettine Siertsema is liturg en laat hedendaagse poëzie horen waaruit eens te meer blijkt, dat de roep tot God van mensen in nood om uitzicht en perspectief universeel en tijdloos is.
Vocaal ensemble Voci Vivaci zingt samen met vocale solisten en begeleid door een barokorkest deze cantate. Peter Ouwerkerk heeft de muzikale leiding. Henk Trommel is organist.

advertentie
advertentie