Tim Akkerman
Tim Akkerman Pr

Tim Akkerman geeft kijkje achter de schermen in ‘Behind the Music’ in P60

26 juni 2021 om 08:00 Muziek

AMSTELVEEN Zanger en songwriter Tim Akkerman is donderdag 1 juli de hoofdgast tijdens ‘Behind the Music’ in Poppodium P60 in Amstelveen. In deze show blikt gastheer en interviewer Martin Kuiper met Akkerman terug op zijn carrière aan de hand van oude beelden en interviews met intimi van hem: Di-rect gitarist Spike, zijn ouders Susan en Akkie, bandlid Stef de Hond en boeker Jean-Paul Karting. Ook speelt Akkerman enkele nummers live. Hij had eerder succes met de Haagse rock-formatie Di-rect en timmert de laatste jaren solo aan de weg met Tim Akkerman & The Ivy League.

Akkerman (1980) werd geboren in Den Haag en woont in zijn tienerjaren apart van zijn ouders en zijn broer omdat ‘dat beter was voor iedereen’. Als drummer Jamie Westland hem in 1999 benadert voor Di-rect, gaat het hard. De band groeit uit tot een ware tienersensatie en scoort grote hits. In 2009 besluit Tim Di-rect te verlaten om als solo-artiest verder te gaan. “Ik wilde muzikaal wat anders en voelde echt dat het tijd was uit Di-rect te stappen,” aldus Akkerman.

MOEILIJKE PERIODE Met het album Anno (2011) laat hij zijn singer/songwriter kant zien om op The Journey (2014) weer meer een voller geluid te omarmen. Maar de zalen lopen niet echt vol en ook zijn huwelijk bevindt zich in zwaar weer. “Dat was een moeilijke periode. Ik moest mezelf echt weer vinden”, blikt Akkerman terug.

DE BESTE ZANGERS Een oude muzikale held geeft Akkerman uiteindelijk weer de juiste energie. Met Tim Akkerman Sings The Boss, een eerbetoon aan Bruce Springsteen, laat Akkerman zien waar hij muzikaal zijn inspiratie vandaan haalt. Deelname aan de Beste Zangers volgt en met het album Lions Don’t Cry (2019), opgenomen met zijn begeleidingsband The Ivy League, keert Akkerman definitief terug in de spotlights. “De Beste Zangers was mooi om te doen!”

Donderdag 1 juli vertelt hij over zijn muziek en de reis die hij in zijn leven heeft afgelegd in een avondvullend programma in de reeks ´Behind the Music´. Daarin interviewt Martin Kuiper een aantal belangrijke personen uit het leven van de hoofdgast. Bezoekers kunnen een intieme openhartige avond verwachten waarin ze de hoofdgast echt leren kennen. In eerdere edities in Hedon in Zwolle, Paard in Den Haag en 013 in Tilburg waren onder andere Rinus Gerritsen van Golden Earring, Typhoon, Ernst Jansz, Torre Florim van De Staat, Rico, Sticks, Spike en Kovacs te gast.


Behind the Music met Tim Akkerman vindt op donderdag 1 juli plaats in P60 in Amstelveen. Aanvang 20.30 uur (zaal open 20.00 uur). Kaarten kosten 14,50 euro in de voorverkoop (ex servicekosten) en 17,50 euro aan de avondkassa. Verkoop via p60.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie