LPK Cantemus Dominum in juni 2020 bij het 100-jarig jubileum.
LPK Cantemus Dominum in juni 2020 bij het 100-jarig jubileum. Vimala Tummers

Herdenkingsconcert 4 mei vanuit St. Augustinuskerk: De laatste brief

24 april 2021 om 14:09 Muziek

AMSTELVEEN LPK Cantemus Dominum, het 100-jarige koor van de St. Augustinuskerk Amsterdam-Buitenveldert, organiseert jaarlijks een 4 mei-herdenkingsconcert. Het LPK bestaat uit ongeveer veertig zangers en staat onder leiding van Frank de Ruyter. Organist is Chris Bossano.

Dit jaar brengt het koor het concert met de titel ‘De laatste brief’ bij het publiek thuis; de opname is vanaf 4 mei online te beluisteren en bekijken via deze link. Door middel van klassieke koormuziek en gedichten wordt stilgestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Uitgevoerd worden onder andere de volgende werken: Pater Noster van A. de Klerk, Ave verum corpus van E. Elgar, Lux aeterna van E. Elgar, (bew. C. Bossano), Thou knowest Lord van H. Purcell. De muziek wordt afgewisseld met enkele gedichten waaronder ‘De laatste brief’ van Bertus Aafjes.

Het LPK is te zien en horen in de St. Augustinuskerk, bij oorlogsmonumenten en speciale plekken in de eigen omgeving van het koor. Kinderen van groep 8 van Basisschool St. Jozef aan de Kalfjeslaan leveren ook dit jaar weer hun bijdrage aan het concert. Hun creatieve uitingen over de tweede wereldoorlog krijgen een speciale plek in de beelden bij het concert. 

Indien samen herdenken wordt toegestaan, dan zal de opname ook in de kerk op een groot scherm worden getoond. De St. Augustinuskerk zal dan vanaf 19.30 uur worden opengesteld om bezoekers de gelegenheid te geven stil te staan bij de oorlogsslachtoffers. De Nationale Herdenking op de Dam kan voorafgaand aan het concert op een groot scherm in de kerk worden gevolgd. Het concert is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is van harte welkom. Een donatie kan gestort worden op: NL 37 INGB 0003 6755 57 t.n.v RK Kerkkoor Cantemus Dominum

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie