Repetitie van bach Ensemble Amsterdam in de Kruiskerk.
Repetitie van bach Ensemble Amsterdam in de Kruiskerk. PGA-B

Matthäus Passion in ‘light’ versie op Goede Vrijdag online vanuit Kruiskerk

28 maart 2021 om 08:00 Muziek

AMSTELVEEN Het Bach Ensemble Amsterdam brengt op Goede vrijdag (2 april) een ‘light’ versie van Bachs Matthäus Passion in een muzikale dienst in de Kruiskerk in Amstelveen. Bettine Siertsema verbindt de muzikale onderdelen met elkaar via gedichten. Vanwege de coronabeperkingen kan er geen publiek bij aanwezig zijn. De uitvoering is vanaf 18.30 uur wel te volgen via een livestream.

Het Bach Ensemble Amsterdam voert een deel van de Matthäus uit. Het gaat daarbij om de zeven mooiste aria’s en recitatieven en enkele prachtige koralen. Vocale solisten zijn Elvire Beekhuizen (sopraan), Elsbeth Gerritsen (alt) en Michiel Meijer (bas). Neerlandica Bettine Siertsema verbindt de muzikale onderdelen met elkaar via gedichten die op een andere manier dan de muziek menselijke emoties laten horen, die gevoeld worden bij verraad en liefde, bij wanhoop en woede, bij angst en verlatenheid.

Omdat koren momenteel niet mogen zingen, worden de koralen door de solisten en tenor Jeffrey Iongh gezongen. De Protestante Gemeneet Amstelveen-Buitenveldert nodigt iedereen van harte uit om de livestream te volgen of naderhand de opname te zien en te horen.

Vanaf 18.30 uur is een livestream met goede geluidskwaliteit te volgen via kerkdienstgemist.nl (Amstelveen, Kruiskerk) of via een link op de website van de Kruiskerk kruiskerk-amstelveen,nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie