Tim Knol is te gast in de eerste editie van 'Muzikale Voetsporen' in P60.
Tim Knol is te gast in de eerste editie van 'Muzikale Voetsporen' in P60. Pr

Tim Knol eert Neil Young in eerste editie ‘Muzikale Voetsporen’ in P60

14 maart 2021 om 08:00 Muziek

AMSTELVEEN Singer/songwriter Tim Knol is woensdag 19 mei te gast in de eerste editie van ‘Muzikale Voetsporen’ in P60 in Amstelveen. Hij zal daar dan zijn grote held Neil Young eren. Gastheer Martin Kuiper interviewt Tim Knol ruim een uur over de Canadese songwriter, waarna Knol een half uur eigen nummers én songs van Young zal spelen. “Neil Young is een groot voorbeeld voor me en heeft zowel met zijn akoestische als zijn elektrische werk veel invloed op mij gehad!” Het gaat om een show voor publiek in de zaal.

In ‘Muzikale Voetsporen’ krijgt een artiest de kans om dieper in te gaan op een artiest die veel voor hem heeft betekend. Tim Knol is de eerste in een reeks artiesten die een hommage aan hun muzikale held brengt. Er staan meerdere edities in P60 gepland, ook zal de show andere podia in Nederland aandoen. Het format is bedacht door Martin Kuiper, ook bekend van de live documentaire-avond Behind the Music en YouTube-kanaal FaceCulture,

VERSTERKTE GITAREN Tim Knol brak in 2010 door met zijn gelijknamige debuutalbum en speelde al snel op grote festivals als Pinkpop. De single ‘Sam’ werd een grote hit en binnen drie jaar bracht Knol drie albums uit. Net als zijn grote held Neil Young bleek ook Tim Knol de stap te kunnen maken naar versterkte gitaren, getuige zijn garagerockband The Miseries, die hij in 2014 formeerde. “Neil Young past niet in een hokje: van ingetogen, prachtige akoestische songs als ‘Heart Of Gold’ naar scheurende gitaren in ‘Rocking In A Free World’. Dat wilde ik ook,” licht Knol toe.

ROER OM Voordat Neil Young als soloartiest in 1973 wereldwijd definitief doorbrak met het album ‘Harvest’ en de hitsingle ‘Heart Of Gold’, had hij al naam gemaakt als lid van rockband Buffalo Springfield en supergroep Crosby, Stills, Nash en Young. “Dat intrigeert mij aan hem. Hoe succesvol hij ook was, hij durfde het roer om te gooien en zijn hart te volgen,” aldus Knol. Bij belangrijke beslissingen neemt hij vaak een voorbeeld aan zijn Canadese held. “Als ik ergens voor word gepolst, zowel muzikaal als commercieel, stel ik mezelf de vraag ‘what would Neil Young do?’ In die zin kun je zeggen dat hij als een kompas voor mij werkt.”

Muzikale Voetsporen: Tim Knol eert Neil Young vindt woensdag 19 mei plaats in poppodium P60 in Amstelveen. De show start om 20.30 uur. Kaarten kosten 15 euro (inclusief servicekosten). Kaartverkoop via p60.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie