Ruña ’t Hart, Kalle de Bie en Martin Moriarty.
Ruña ’t Hart, Kalle de Bie en Martin Moriarty. Eigen foto

Strijktrio speelt muziek uit de 20e eeuw in Kruiskerk Amstelveen

1 oktober 2020 om 15:00 Muziek

AMSTELVEEN In de serie zondagmiddagconcerten in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a, zal 11 oktober een strijktrio spelen. Het concert begint om 16.30 uur. Drie jonge musici bereiden zich voor op de Dutch Classical Talent competitie. 

Vanwege de coronavoorschriften is er in de kerk maar ruimte voor dertig liefhebbers en daarom moet ieder zich vooraf aanmelden. Dat kan via mail naar concert@kruiskerk-amstelveen.nl of via de website van de Kruiskerk. Vanwege registratie, gezondheidscheck en plaatsaanwijzing wordt het publiek verzocht ruim op tijd te komen. Kaarten kosten 10 euro (jongeren tot 25 jaar  5 euro). Kijk voor meer informatie op de website van de Kruiskerk Amstelveen: www.kruiskerk-amstelveen.nl.

De drie jonge musici zijn violiste Ruña ’t Hart, cellist Kalle de Bie en altviolist Martin Moriarty. Zij volgden allen hun opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam en proberen nu een bestaan op te bouwen in de wereld van de klassieke muziek. Dat is in deze ‘coronatijden’ een moeilijke opgave en musici moeten erg gedreven zijn om alle drempels en hindernissen die op hun pad komen het hoofd te kunnen bieden. Zij doen het en het publiek steunt hen door te komen of te kijken. Als de belangstelling groter is dan er nu in de Kruiskerk mag worden toegelaten, zal een live-stream uitgezonden worden zodat dan ook thuis gekeken en geluisterd kan worden. Het is dan mogelijk een donatie te doen.

Ruña, Kalle en Martin komen met een programma waarin de hoofdmoot bestaat uit Oost-Europese muziek uit de twintigste eeuw: intensieve, dramatische, lyrische en zeker ook ritmische muziek gebaseerd op de dansen en volksmelodieën uit Oost-Europa. Zij spelen strijktrio’s van de Hongaars-Zwitserse componist Sandor Veress, van de Hongaar Béla Bártok en van de Roemeen György Kúndar. Maar ook de oude meester Johann Sebastiaan Bach ontbreekt niet: een van zijn triosonates heeft het drietal bewerkt voor een strijktrio.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie