Pianist Seán Morgan Rooney treedt zondag op in de Kruiskerk Amstelveen.
Pianist Seán Morgan Rooney treedt zondag op in de Kruiskerk Amstelveen. PR

Pianorecital in Kruiskerk Amstelveen

27 september 2020 om 09:00 Muziek

AMSTELVEEN In de zondagmiddagconcerten in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a, treedt zondag 4 oktober, om 16.30 uur, een zeer begenadigd pianist op, de Ier Seán Morgan Rooney. Hij speelt een programma met meerdere hoogtepunten uit het pianorepertoire van de twintigste eeuw. 

Vanwege de coronavoorschriften is er in de kerk maar ruimte voor zestig muziekliefhebbers en daarom moet ieder zich vooraf aanmelden. Mail naar concert@kruiskerk-amstelveen.nl of via de website van de Kruiskerk. Vanwege registratie, gezondheidscheck en plaatsaanwijzing wordt bezoekers verzocht ruim op tijd te komen. Kaarten kosten 10 euro (jongeren tot 25 jaar 5 euro. Kijk voor meer informatie op de website van de Kruiskerk Amstelveen www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Seán Morgan Rooney heeft gestudeerd aan het Amsterdams Conservatorium bij David Kuyken en is inmiddels begonnen aan een carrière als solopianist en kamermusicus. Hij is een van de laureaten voor de Dutch Classical Talent en treedt daarmee in de voetsporen van musici als Lavinia Meijer, Nora Fischer en Hannes Minnaar. Uit het jury-rapport van de Dutch Classical Talent: Seán is een ‘intelligente en fantasierijke pianist met een geweldige timing en frasering. Zijn spel is virtuoos en beeldend, hij neemt de luisteraar mee in zijn eigen droomwereld. Zelden iemand gehoord die zo mooi de afwisseling laat horen tussen eenvoud en complexiteit.’ In januari en februari 2021 maakt Rooney een tournee langs twaalf Nederlandse concertpodia. Ook in Engeland is hij bekend, hij was er finalist in The BBC Young Musician of the Year. 

Het programma waarmee hij naar de Kruiskerk komt, bestaat uit werken van Luciano Berio (uit ‘Six encores’), Alban Berg (Sonate nr 1), Maurice Ravel (‘Miroirs’) en Igor Strawinsky (‘De Vuurvogel’). Seán is een intelligente en inventieve pianist, een meester in het ontdekken van treffende klankkleuren. Hij onderzoekt in zijn programma de spanningen tussen natuur en menselijke ziel, tussen identiteit en cultuur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie