Het Bach Ensemble Amsterdam.
Het Bach Ensemble Amsterdam. Wim van Groenewoud

Muzikale smeekbeden in de Kruiskerk Amstelveen

19 september 2020 om 13:00 Muziek

AMSTELVEEN Koor en orkest van het Bach Ensemble Amsterdam laten zaterdag 26 september om 16.30 uur en 19.30 uur cantates over Psalm 130, muzikale smeekbeden tot God, horen. Het concert in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a, duurt ruim een uur. Per concert is ruimte voor vijftig bezoekers. Zo wordt de veiligheid van alle aanwezigen gewaarborgd. Vanwege registratie, gezondheidscheck en plaatstoewijzing wordt ieder verzocht ruim op tijd te komen. 

Kaarten kosten 17,50 euro per stuk. Aanmelding vooraf is verplicht via concert@kruiskerk-amstelveen.nl of www.bachensembleamsterdam.nl. Kijk voor meer informatie op de website van de Kruiskerk Amstelveen www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Van Johann Sebastian Bach wordt Aus der Tiefen rufe ich, Herr (BWV 131) uitgevoerd, van zijn tijdgenoot Christoph Graupner klinkt Aus der Tiefen rufen wir (GWV 1113/23a), een van de meer dan duizend cantates die hij componeerde. Van de Franse barokcomponist Jean-Joseph Cassanéa de Mondonville krijgt het publiek een ‘grand motet’ te horen namelijk het prachtige De Profundis. Deze vocale werken worden omlijst met instrumentale delen uit Bachs Tweede Orkestsuite (BWV 1067).

Het Bach Ensemble Amsterdam bestaat uit jonge en enthousiaste amateurzangers en -musici die intensief begeleid worden door professionele coaches en die met gerenommeerde solisten concerteren. Dirigent is Paulien Kostense en in dit concert soleren sopraan Titia van Heijst, tenor Pablo Gregorian en bas Michiel Meijer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie