De Johannes Kapel.
De Johannes Kapel. Google

James Oesi speelt samen met Andrea Vasi in de Johannes Kapel

16 september 2020 om 12:02 Muziek

AMSTELVEEN Contrabassist James Oesi treedt zondag 11 oktober van 16.00 tot 18.00 uur samen met pianiste Andrea Vasi op in de Johannes Kapel, Amsterdamseweg 311.

Oesi, geboren in London en opgegroeid in Zuid Afrika, is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Naast zijn solowerk is James Oesi veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler. Oesi studeerde in 2012 af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag met een 10 + onderscheiding en won de Fock Medaille voor beste solo examen van dat jaar. Hij studeerde daarvoor in Moskou en volgde masterclasses bij onder andere solobassist Gary Karr en cellist Anner Bijlsma. Tijdens dit optreden is zijn partner Andrea Vasi.
Andrea werd geboren te Voorburg in een Roemeens-Nederlands gezin. Ze begon met pianospelen op zesjarige leeftijd, en werd vier jaar later toegelaten op de ‘School voor Jong Talent’ aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hier studeerde ze bij Marlies van Gent. Op veertienjarige leeftijd, won zij de 1e prijs, Persprijs en Publieksprijs tijdens de nationale van het Prinses Christina Concours (als duo met violiste Sumire Hara). Naar aanleiding hiervan trad zij op in Carnegie Hall, New York. Twee jaar later won ze weer, nu als duo met violist Noa Eyl en weer mocht ze optreden in Carnegie Hall.

Nu speelt ze samen met James Oesi in de Johannes Kapel. Andrea bespeelt de Bösendorfer-vleugel die de Kapel in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds. Op het programma staan van F. Schubert: Arpeggione Sonate, Allegro moderato, Adagio en Allegretto gevolgd door Claire de Lune van C. Debussy. Na de pauze volgt Suite no. 6 voor cello solo BWV 1010 getranscribeerd voor contrabas door J. Oesi van J.S. Bach: Prelude, Allemande, Courante, Sarabande, Gavotte I + II, Gigue. Afgesloten wordt met  V. Monti: Czardas.

Na elk concert in de kapel is er de mogelijkheid om gezellig aan te schuiven en met de musici nog even na te praten en na te tafelen tijdens een after-concert-diners van Spoon Original. Prijs voor het concert 17 euro. Concert en aansluitend diner kost 37 euro. Vanaf 15.30 uur zijn de deuren open.
Tickets zijn te bestellen via de website.

Meer informatie bij Ingeborg Merkx: info@spoonculinaircentrum.nl of via 06-47238516.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie