Afbeelding
Stichting Brentano

Mensen met dementie zingen Matthäus Passion met ervaren koorzangers

20 februari 2020 om 10:00 Muziek

AMSTELVEEN Stichting Brentano Amstelveen houdt op 1 april een bijzonder concert in de Kruiskerk waarin mensen met dementie samen zingen met ervaren koorzangers (steunzangers) delen uit de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. Dat gebeurt onder de naam ´DEMattheus´. In het concert wordt Bachs bekendste passiemuziek verweven met de persoonlijke verhalen van mensen met dementie en hun naasten.

"Dit bijzondere project maakt het mogelijk dat mensen met dementie weer kunnen ervaren en voelen hoe het is om deze prachtige muziek van Bach uit te voeren met een heus orkest en solisten," aldus Wouter van den Braak, initiatiefnemer en tevens dirigent. "Het is ontzettend mooi te zien wat deze prachtige muziek nog steeds doet met ouderen en met mensen met dementie in het bijzonder."

Het was volgens hem niet moeilijk een orkest en solisten te vinden die mee willen doen met dit initiatief en ook enthousiaste steunzangers hebben zich al gemeld. "Maar we kunnen, naast de deelnemende zangers met dementie, zeker nog een aantal steunzangers, tenoren en bassen, gebruiken. Ook willen we mensen met een lichamelijke beperking in de gelegenheid stellen om mee te doen."

De repetities van het concert staan gepland op 14, 21 en 28 maart en worden begeleid door medewerkers van Brentano. De generale repetitie en het concert op 1 april is in de Kruiskerk in Amstelveen. Wie mee wil zingen of iemand kent (met of zonder dementie) die graag mee wil doen aan dit bijzondere project, kan zich tot uiterlijk 10 maart aanmelden via ikdoemee@brentano.nl. Toegangskaarten voor DEMattheus kosten 12,50 euro,  inclusief consumptie. Bestellen kan via http://www.brentano.nl/demattheus

Voor vragen en meer informatie: Wouter van den Braak 06-8110.0237.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie