Scène ui 'Queen Mary'.
Scène ui 'Queen Mary'. Benoite Fanton

Nieuwjaarsconcert in schouwburg: 'Queen Mary' door BarokOpera

29 december 2019 om 10:00 Muziek

AMSTELVEEN Schouwburg Amstelveen opent het nieuwe jaar op vrijdag 3 januari om 20.00 uur met een Nieuwjaarsconcert dat verzorgd wordt door BarokOpera Amsterdam. Het gezelschap brengt in de voorstelling 'Queen Mary' hoogtepunten uit Purcells oeuvre.

Vier zangers en negen barokinstrumentalisten nemen het publiek in 'Queen Mary' 350 jaar mee terug in de tijd naar het leven van Mary Stuart en Willem III. Als favoriete componist van Queen Mary schreef Henry Purcell zijn belangrijkste werken naar aanleiding van dramatische gebeurtenissen aan het hof. Zo waren er huwelijksproblemen, wisselden de machtsverhouding in Europa continu en stierf Mary Stuart op jonge leeftijd, iets dat de diepbedroefde componist aanzette tot een van zijn beroemdste werken: 'Funeral Music for Queen Mary'.

Met uitstapjes naar Händel, Offenbach en Mozart blijft Purcells muziek aan de basis staan van de voorstelling. Het wordt volgens Schouwburg Amstelveen een feestelijk Nieuwjaarsconcert met bubbels na afloop. De geestige en verbindende dialogen zijn geïnspireerd op historische correspondentie en geschriften.

De voorstelling wordt Engels gezongen en er is Nederlandse boventiteling. Voorafgaand aan het concert verzorgt artistiek leider Frédérique Chauvet van BarokOpera Amsterdam een gratis inleiding.

Voor meer informatie: https://schouwburgamstelveen.nl/seizoen-19-20/queen-mary/?ypeventid=3556126465-1550749705

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie