Clare College Choir
Clare College Choir Nick Rutter

Kerstconcert Clare College Choir uit Cambridge in Kruiskerk

15 december 2019 om 10:00 Muziek

AMSTELVEEN Het Choir van Clare College uit Cambridge geeft woensdagavond 18 december een kerstconcert in de Kruiskerk aan Van der Veerelaan 30a. Het programma biedt een gevarieerde en feestelijke staalkaart van muziek voor de kerstperiode uit de hele wereld en uit vele eeuwen, van Gregoriaans en Renaissance tot heden, van Praetorius en Poulenc tot en met Rutter en Rudolph. Er komen oude en nieuwe bewerkingen voorbij van traditionals en kerst Carols. 

Het wereldberoemde koor was drie jaar geleden voor het laatst in Nederland. Het bestaat uit circa 25 studenten die naast een intensieve koorpraktijk ook een studie in Cambridge volgen. Dirigent is Graham Ross en er komen twee organisten mee, Ashley Chow en George Gillow. Het koor maakt een kort tournee door Nederland met een programma onder de naam ´A Clare Christmas´ en doet daarbij ook de Kruiskerk in Amstelveen aan.

Het concert begint om 20.00 uur (kerk open vanaf 19.15 uur) en duurt tot ongeveer 22.15 uur. Entree 25 euro (jongeren t/m 19 jaar 20 euro).

Kaartverkoop via https://www.kruiskerk-amstelveen.nl/ en indien nog voorradig bij de entree.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie