Afbeelding

Romantische Rachmaninoff in de Paaskerk

14 oktober 2019 om 08:00 Muziek

AMSTELVEEN Het Amstelveens Symfonie Orkest speelde afgelopen zaterdag in de Paaskerk het tweede pianoconcert van Rachmaninoff. Het pianoconcert met de memorabele beginakkoorden geldt als één van de bekendste in de geschiedenis van de klassieke muziek. Soliste was Hisako Hirata in een programma dat in het teken stond van de Russische Romantiek.

Liefhebbers zijn gewend een werk als dit pianoconcert van de in 1943 overleden Rus Rachmaninoff te horen in zalen als het Concertgebouw. Dit weekend kon men er 'gewoon' voor naar de Paaskerk. 

Soliste was Hisako Hirata, winnares van het Internationale Liszt concours in Polen. Zij schitterde letterlijk in een gouden jurk; haar uitvoering was foutloos. Het Amstelveens Symfonie Orkest liet zich door dirigent Rutger van Leyden knap meeslepen in de gevoelige uithalen van het werk. Het gezelschap kreeg een staande ovatie.

Een korte film de beroemde openingsakkoorden van het pianoconcert is via deze video van een concertbezoeker te bekijken. Ook het slot van het tweede deel is hier te horen.

Matthijs den Hollander

Hisako Hirata
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie