Op het programma staan weer diverse intieme huiskamerconcerten.
Op het programma staan weer diverse intieme huiskamerconcerten. Naomi Heidinga

Piano Promenade op 17 locaties in Amstelveen

11 oktober 2019 om 11:00 Muziek

AMSTELVEEN Liefhebbers van pianomuziek kunnen zondag 13 oktober hun hart ophalen tijdens de negende editie van Piano Promenade Amstelveen. Op diverse locaties worden huisconcerten gegeven. Ongeveer 75 musici hebben zich opgegeven om voor de bezoekers op te treden. Zij zorgen voor een grote verscheidenheid aan muziekstijlen: klassiek en jazz, serieus en vrolijk.

Evenals vorig jaar wordt het openingsconcert weer gehouden bij AnnA aan de Amsterdamseweg 22. Dat concert met een afwisselend programma vol verrassingen duurt van 13.30 tot 14.00 uur.

Aansluitend volgen van 14.30 tot 17.00 uur de huisconcerten op 17 locaties op de route van Bovenkerk via de Handweg en het Oude Dorp naar de Amsterdamseweg.

Ook tuincentrum Life & Garden, het museum Jan van der Togt en van Kerkwijk Piano's zijn weer van de partij als concertlocaties. In het tuincentrum aan de Handweg speelt het Vintage Jazz Project en in het museum aan de Dorpsstraat treedt salonorkest Rien Ne Va Plus op. Bij Van Kerkwijk spelen de pianisten Claudine Carmen Roma, Grace Hsu en Yawen Chuang. Daarnaast treedt het Hobbema Trio daar op. Het trio is gespecialiseerd in 18de en 19de eeuwse kamermuziek.

Liefhhebers van klassieke muziek kunnen ook aan hun trekken komen in de Johannes Kapel aan Amsterdamseweg 311. Daar treedt onder meer het Mimosa Enzembkle op.

Een nieuwe deelnemer aan de Piano Promenade is dit jaar restaurant Colijn aan Noorddammerlaan 42 in Bovenkerk. Daar speelt het Ruby Lemm combo.

In Bovenkerk zal ook gemusiceerd worden in de Torenkapel van de Sint Urbanuskerk. Aangezien de toren de fatale brand heeft overleefd, kan de Urbanuskerk nu alweer bij de Piano Promenade worden betrokken. In de Torenkapel treden het Freling Trio em het ensemble Ad Libitum op.

Piano Promenade Amstelveen wordt georganiseerd door een comité dat bestaat uit Lyda van Tol, Theo Ettema, Vincent Kuin, Frank en Elly van Kerkwijk en Karin van Kerkwijk. De oprichter en bedenker van de Piano Promenade Amstelveen, waarbij bewoners hun vleugel of piano thuis ter beschikking stelden aan musici. is Henk Suèr.

Voor meer informatie: https://www.pianopromenadeamstelveen.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie