Shirma Rouse
Shirma Rouse Thareyck Martina

Zesde editie Jazz in het Dorp met Shirma Rouse

30 augustus 2019 om 16:00 Muziek

AMSTELVEEN Shirma Rouse, zangeres Lorrèn en diverse andere artiesten treden zondag 1 september op, op elf podia verspreid door het Oude Dorp van Amstelveen. Daar vindt dan de zesde editie van Jazz in het Dorp plaats. Er zijn drie centrale muziekplaza's en er is een speciale 'kidscorner'. Op iedere Plaza staan een groot én een kleiner podium, zodat er de vanaf 14.00 uur voortdurend muziek te horen is.


Het Swing Plaza op het Dorpsplein staat garant voor heerlijke luistermuziek. Op het hoofdpodium trapt kindervriend Dirk Scheele hier de dag om 14:00 uur af met zijn Zomerpopconcert. Ook Lorrèn, publiekslieveling van eerdere edities, betovert dit jaar weer het dorp. Gedanst kan er worden op de swingende bop van de The King Swings.

De bekende zangeres Shirma Rouse sluit hier om 21:00 uur het festival af met een Grande Finale. Rouse staat bekend om haar enorme bereik en soulvolle stemgeluid. Zij treedt op met de Dutch Concert Big Band, waarbij een aantal artiesten die eerder op de dag optraden haar zullen vergezellen als gastsolist.

Op het zogenaamde 'SwingPlaza' speelt Wild Organ & Drums energieke, soulachtige jazz met hints naar funk en dance. Ook het Ye Ting Lo kwartet van het Conservatorium van Amsterdam treedt hier op. In het Museum Jan van der Togt biedt het Van Kerkwijkpodium plek aan drie intieme optredens van The Feen Brothers met hun Dave Brubeck Project.

Op het World Plaza is muziek van over de hele wereld horen. Zo treedt Cojunto Amsterdam op, een Latin-sextet met daarin toonaangevende Latin-musici uit Nederland. Montis, Goudsmit & Directie bebegn op hammond, gitaar en drums heerlijke dansbare soul/jazz. Saxofoon kwartet Artvark en drumkwartet Drums United bundelen de krachten, wat leidt tot swingende groove en opzwepende percussie. En op het podium in de Stationsstraat draait JazzDJ Paul Mulder de hele dag de beste jazz, funk en soulmuziek.

Het BeyondJazz Plaza voor het Grand Café staat garant voor alles dat nét een stapje verder gaat: future jazz, funk en soul, elektronische jazz, new generation… Op het Happy Bodies hoofdpodium spelen de award winnende jonge artiesten van Tyranni Flock frisse en verrassende muziek. Steffen Morrison (bekend van zijn deelname aan The Voice of Holland in 2013), brengt hier nummers van zijn cd 'Movin' On', maar ook nieuw materiaal. De besnorde bandleden van Tommy Moustache brengen gedurfde improvisaties, rock riffs, humor, mood swings en melodische avonturen. Ook treden de band Smandem en het Ian Clever kwartet, beide van het Conservatorium van Amsterdam, hier op.

Ook op de drie muziekpunten verspreid door het dorp spelen verschillende artiesten, waaronder de Bovenkerkse formatie Up The Attic, saxofoontalent Ben Fitzpatrick van het Conservatorium van Amsterdam en Roda da Holanda die Braziliaanse muziek brengt.

Voor kinderen is een speciale KidsCorner rondom de Dorpskerk. Daar geeft MrLuca twee optredens voor de kleine bezoekers van Jazz in het Dorp. Verder kunnen springen op het springkussen, zich laten schminken, op de foto gaan met de mascotte PinPin of genieten van een suikerspin.

Jazz in het Dorp vindt op zondag 1 september van 14.00 tot 21.00 uur plaats in het Oude Dorp van Amstelveen. De toegang is gratis. Voor meer info: https://www.jazzinhetdorp.nl//index.html

Lorrèn is ook weer van de partij.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie