Anneke van Giersbergen.
Anneke van Giersbergen. Foto: Mark Uyl

Anneke van Giersbergen brengt stevige muziek in klassiek jasje in Schouwburg Amstelveen

1 april 2024 om 09:00 Muziek

AMSTELVEEN Zangeres Anneke van Giersbergen brengt op zaterdag haar theaterconcert ‘Heavy Strings’ in Schouwburg Amstelveen met stevige muziek in een (semi-klassiek jasje. De anthems van Iron Maiden, de melodieuze rock van Foreigner, de hits van Guns N’ Roses, de klassiekers van Black Sabbath en de metalnummers van haar persoonlijke helden Mastodon komen allemaal voorbij in semi-klassieke bewerkingen.

Anneke van Giersbergen kreeg onder meer bekendheid als zangers van de progressieve rockband The Gathering waar ze van 1994 tot 2007 deel van uitmaakte. Sinds 2011 treedt ze op als soloartiest. 

In haar vorige theaterprogramma stond de muziek van Kate Bush centraal. Deze keer gaat Annekevan Giersbergen naar een geheel andere hoek van het muzikale spectrum, de metal.  Anneke van Giersbergen leerde de stevige muziek kennen via haar broer en dat voelde meteen als thuiskomen. 

Het idee voor dit theaterconcert ontstond toen de zangeres ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van metalband Metallica door de inmiddels opgeheven talkshow ‘M’ werd gevraagd of ze ‘Nothing Else Matters’ met strijkkwartet wilde zingen. Arrangeur Ruud Peeters maakte een prachtige bewerking en het idee voor een nieuwe samenwerking was geboren.

Voor meer informatie: schouwburgamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie