Juryvoorzitter wethouder Herbert Raat reikt de titel uit aan de nieuwe stadsdichter Nikki Szofia.
Juryvoorzitter wethouder Herbert Raat reikt de titel uit aan de nieuwe stadsdichter Nikki Szofia. Gemeente Amstelveen

Nikki Szofia gekozen als nieuwe stadsdichter van Amstelveen

4 december 2023 om 14:11 Mensen

AMSTELVEEN Nikki Szofia mag zich de komende twee jaar stadsdichter van Amstelveen noemen. Ze is na een spannende strijd in het café van poppodium P60 als winnaar gekozen door een publieks- en vakjury. De stadsdichter gaat de komende twee jaar dichten over Amstelveen en zal geregeld optreden bij evenementen of bijeenkomsten zoals de nieuwjaarsreceptie, Dodenherdenking, evenementen van de gemeenteraad en feesten in het stadshart.

Als spoken-word-artiest, singer-songwriter, kleinkunstenaar en dichter wist Nikki Szofia met haar optreden de zaal te overtuigen. Ze werd door juryvoorzitter wethouder Herbert Raat (Kunst en Cultuur) geroemd om haar performance: “Nikki straalt een brok energie uit waarin haar originele wijze van voordragen opvalt. Zonder af te doen aan de prestaties van de andere kandidaten. Zo verschillend van elkaar en daarom ook lastig om een oordeel te vellen. Toch vinden we dat Nikki de beste is om voor ons de komende jaren als Amstelveense stadsdichter te dichten!”

De andere kandidaten Madelijn Storm van Leeuwen, Amanda ten Cate en Maarten van Petersen droegen net als winnaar Nikki een aantal gedichten voor. Voor hen waren lovende woorden omdat zij met hun prestaties het de jury heel moeilijk maakten. 

De jury bestond naast juryvoorzitter Herbert Raat verder uit Marjolijn Feringa (interim directeur BibliotheekAmstelland, Jacobine van den Hoek (schrijfster en columniste) en Appel Toussaint(jongerenadviseur kunst en cultuur).

Nikki Szofia is de opvolger van Matthijs den Hollander die in augustus 2021 na zeven jaar officieel afscheid nam als stadsdichter. Sindsdien zat Amstelveen zonder. Matthijs den Hollander was de opvolger van Koos Hagen, die van 2010 tot 2013 de eerste stadsdichter van Amstelveen was. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie