jim Reekers, Mineke Schipper en Dolf Weverink.
jim Reekers, Mineke Schipper en Dolf Weverink. Foto: aangeleverd

Drie schrijvers op één huisnummer aan de Bovenkerkerkade in Amstelveen

10 september 2023 om 08:00 Mensen

AMSTELVEEN Aan de Bovenkerkerkade in Amstelveen wonen drie schrijvers op één huisnummer: Jim Reekers op nummer 29, Mineke Schipper op 29A en Dolf Weverink op 29D. Is het toeval dat de drie (bijna) naast elkaar wonen, of heeft de Bovenkerkerkade in Amstelveen iets bijzonders?

JIM REEKERS

Jim Reekers staat met zijn boek ‘De medische omerta’, dat op 29 augustus verscheen bij uitgeverij De Arbeiderspers, landelijk in de belangstelling. ‘De zorg is moreel failliet,’ is een uitspraak waarmee oud-hoogleraar en interventieradioloog Reekers de medische wereld wil opschudden. Zwijgcultuur en belangenverstrengeling, horen, zien en zwijgen – Jim Reekers doet een boekje open.

MINEKE SCHIPPER

Op 29a woont Mineke Schipper. Zij is ook een oud-hoogleraar, maar dan op een heel ander vakgebied: interculturele literatuurwetenschap. Ze schreef drie romans en haar 24ste non-fictie boek ‘Weduwen -Een nooit vertelde geschiedenis’ verscheen dit voorjaar. Minekes werk is vertaald in onder meer het Engels, Chinees en Arabisch. Ze geeft over de hele wereld lezingen.

DOLF WEVERINK

Drie deuren verder vinden we Dolf Weverink, die op 15 september zijn boek over schrijfcoachen en schrijftrainen presenteert: ‘Lola en de rode ballen – tips voor schrijfcoaches en schrijftrainers’. Bovendien runt hij met zijn partner Mariët van den Berg Leporello Uitgevers, de uitgeverij die ook ‘Humanity’s End As A New Beginning – World Disasters in Myths’ uitgaf. Voor dit boek verzamelde Mineke Schipper de oude mythen (en ze schreef het essay), de mythen inspireerden de Japans-Amerikaanse kunstenaar Yuriko Yamaguchi tot 30 kunstwerken over het Einde.

MOOIE GESPREKKEN

Wat is het geheim van de Bovenkerkerkade? De numerologie zegt over het getal 29 dat het verbonden is met mensen die voortdurend bezig zijn zichzelf te verbeteren, die nieuwe dingen willen leren. Of is het gewoon toeval? Hoe het ook zij – het levert behalve een leuk plaatje ook mooie gesprekken op. 

EIGEN PLEK IN LOKALE BOEKHANDELS

‘Een eigen hoekje in de Amstelveense boekhandels zou mooi zijn’ zeggen de drie. Met plaats voor de boeken van het drietal van nummer 29 en andere Amstelveense schrijvers, zoals Jacobine van der Hoek, auteur van ‘De roos van Napoleon’. ‘Nu maar hopen dat Remco Houtepen van Libris Venstra en Rob Kuyper van Boekhandel Blankevoort meelezen.’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie