Afbeelding
David Serphos

Vrijheidslezing op 5 mei in Oude Dorp door Amstelvener David Serphos

3 mei 2023 om 10:14 Mensen

AMSTELVEEN David Serphos houdt op vrijdag 5 mei in Amstelveen de jaarlijkse Vrijheidslezing in Museum JAN in het Oude Diorp. De titel van zijn lezing luidt: ‘Bevrijdingsdag of Dag van de Vrijheid?’. Hij zet daarin vrijheid in het perspectief van bevrijding.

De lezing begint om 19.00 uur (zaal open om 18.30 uur). Een bezoek is voor iedereen gratis, maar mochten bezoekers een museumjaarkaart hebben dan wordt verzocht deze wel mee te nemen.

David Serphos is zelfstandig ondernemer en werkzaam als communicatie- en bestuursadviseur en projectmanager. Hij heeft zijn wortels op de voormalige Nederlandse Antillen en in Nederland liggen en heeft een Joodse achtergrond. In het verleden was hij onder meer lange tijd directeur van het kerkgenootschap Joodse Gemeente Amsterdam, daarna als directeur van de charitatieve instelling, de Collectieve Israël Actie. 

Als vrijwilliger was hij bestuursvoorzitter van het Joods Hospice Immanuel en gedurende meer dan 10 jaar bestuurslid van Stichting Amstelveen Oranje, organisator van deze Vrijheidslezing. Vanuit die functie was hij samen met Hugo van der Kooij (bestuurslid Amstelveen Oranje) trekker van het project ‘Nooit meer teruggekomen’ – over de Amstelveense geschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog - en de totstandkoming van het gelijknamige monument aan de Prins Bernhardlaan. Hij was de inspirator voor de EO-documentaire: Beth Amstelveen: Jeruzalem aan de Amstel, die in november 2021 op NPO2 werd uitgezonden.

David Serphos bekleedt momenteel nog enkele bestuursfuncties. Zo is hij onder andere voorzitter van Stichting Zikna (voor pastoraal werk aan tweede generatie oorlogsslachtoffers) en bestuurslid van Stichting Chanukah Concert. In zijn vrije tijd schrijft hij columns en is actief op sociale media. Hij is momenteel als directeur en verandermanager werkzaam voor een charitatieve instelling op Curaçao en reist met grote regelmaat tussen Curaçao en Nederland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie